Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!

Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!

Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!

Приготвяне

25 минути

Готвене

35 минути

Общо

60 минути

Порции

4 порции

Пълнени патладжани са вкусно българско ястие, което обичаме да приготвяме у дома. Невероятно вкусни, ароматни, свежи пълнени патладжани са кулинарен разкош на трапезата. Плънката е зеленчукова или кайма, но с качества на кулинарана изненада. Изглеждат красиви с хрупкава коричка запечен кашкавал и изкушаващо вкусни!

Тук ви предлагаме варианти за пълнени патладжани на фурна, от които да си изберете – вегетариански или с месо.

Само за ценители на храната!

Необходими продукти

3 средни патладжана

3 домата или готов доматен сос

250 гр сирене настъргано ( по желание кайма)

½ или 1 глава лук

2 скилидки чесън

кашкавал настърган

сол

олио

черен пипер

магаданоз, копър

Начин на приготвяне

Ето как да си приготвите тези неустоимо вкусни пълнени патладжани:

Подготовка

Подгответе патладжаните, като ги разполовите по дължина с нож. Издълбайте вътрешната част и ги направете във формата на лодки. Посолете ги и ги поставете наклонени за 15 минути да се оцеди горчивината. След това ги измийте и подсушете.

Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!
Издълбайте вътрешната част

Подредете в тавичка издълбаните патладжани с издълбаната част нагоре, залейте с олио и запечете във фурна на 180 C, за около 30 минути, докато омекнат и се запекат леко.

За плънката

Нарежете на ситно вътрешната част на патладжана. Запържете вътрешността на патладжаните с лук и чесън в олио. Добавете на ситно сирене или кайма.

Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!
Запържете лука
Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!
Добавете вътрешната част

Може да разделите сместа на две части и да добавите към едната сирене, към другата кайма.

Накрая добавете доматите (доматен сос), сол и черенен пипер.

Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!
Добавете домати

С тази смес напълнете патладжаните.

Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!
Пълнени патладжани
Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!
Напълнете патладжаните

Съвет: За вегетарианска плънка използвайте чушка и гъби.

Запечете пълнени патладжани на фурна за около 25 минути. Преди да извадите, поръсете с кашкавал и запечете до зачервяване.

Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!
Поръсете с кашкавал

Готовите пълнени патладжани поднесете поръсени с магданоз или копър.

Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!
Пълнени патладжани

По тази рецепта може да напълните и тиквички, без да ги оцеждате.

Приятен апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Лесна питка със сирене „Розички“

Традиционна българска мусака

Лесна и бърза рецепта за Ябълков кейк

Пълнени патладжани: Невероятно вкусни!5 различни решения за кухненски остров

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе