мусака

Традиционна българска мусака

Приготвяне

20 минути

Готвене

50 минути

Общо

70 минути

Порции

6 порции

Който разбира, тук се спира и традиционна българска мусака избира. Хубава и изпитана рецепта за мусака, която когато и да приготвите, няма да съжалявате.У дома приготвянето на Мусака е малък празник. Всички я обичат и хапват с удоволствие!

Необходими продукти

Необходими продукти:
1 kg картофи
500 г кайма
200 г домати на кубчета
1 глава лук
5 с.л. олио
Сол
Черен пипер

За заливката:
400 г кисело мляко
2 яйца

Начин на приготвяне

Ето как се приготвя стъпка по стъпка традиционна българска мусака:

Картофите се измиват и се нарязват на кубчета.

мусака
Традиционна българска мусака

В загрятата мазнина се запържва лукът. Добавя се каймата. След като се запържи каймата, се добавят доматите. Добавят се солта и пиперът.

мусака
Традиционна българска мусака

Запържената кайма с доматения сос се добавя към картофите. Картофите де заливат с непълна чаша топла вода. Пече се на 200 градуса до извиране на водата и готовност на картофите.

мусака
Традиционна българска мусака
мусака
Традиционна българска мусака

За заливката се разбъркват киселото мляко и яйцата, може да се добавят и 1-2 лъжици брашно. Добавя се и настърганият на дребно кашкавал.

мусака
Традиционна българска мусака

Мусаката се залива със заливката и се пече до порозовяване.

мусака
Традиционна българска мусака

Мусаката може да се сервира, поръсена с пресен магданоз.

мусака
Традиционна българска мусака

Приятен апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Как да си приготвим салата-предястие в едно?

Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата

Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Вижте още
пиле фрикасе
джолан с кисело зеле
крем карамел
Най-нови статии
Популярни
на горе