15 минути
45 минути
60 минути
7 порции
Плановете ни за днес? Да преядем със сочно реване.Какво по-добро решение от това да си направите това неустоимо орехово реване. Приготвя се изключително бързо, лесно и е много вкусно.
3 яйца
140 г захар
200 г брашно
1/2 кофичка кисело мляко – 200 гр
120 г смлени орехови ядки
1 ч. л. бакпулвер
150 г захар
250 мл вода
2 ч.л. ванилова захар
Отделете в купа белтъците от яйцата. Поръсете с 2/3 от захарта и разбийте на високи обороти с миксер.
Сложете жълтъците в друга купа , смесете с останалата захар и разбийте за около минута. Добавете киселото мляко и разбийте добре.
Смесете брашното с бакпулвер и го сложете при жълтъците. Разбъркайте с миксер на ниски обороти , сложете едро смлените орехи и разбъркайте. Сложете и белтъците и с шпатула внимателно объркайте сместа.
Сложете в тава с големина 20Х10см. Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. След като изключите фурната, оставете реването за около 20 минути.
Докато реването се пече се прави сироп. Кипва се вода и захар в малка тенджера и вари около минута. Добавете ванилова захар и махнете от котлона. Оставете да изстине. Топлото реване го полейте с охладения сироп.
Оставете за няколко часа преди да се нареже и поднесете.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Сладкиш „Фалшива баклава“ – приготвя се лесно, а вкуса му е феноменален
Десерт Негърче – незабравим вкус от детството
Балансираната хранителна диета си остава най-добрата