30 минути
30 минути
60 минути
4 порции
Миш-маш по селски е традиционно българско ястие, което всеки се радва да приготви у дома. Сготвен с продукти от градината, той е питателна и здравословна храна, с която да започнете пролетта. Засищащ, вкусен и ароматен, миш-маш по селски ще ви примами да изядете всичко в чинията. Ароматът на ястието, поднесено с топъл хляб с коричка, го прави страхотно изкушение!
3 глави лук
3 чушки
3 домата
5- 6 яйца
сирене
сол
черен пипер
магданоз
Запържете първо лука, добавете пипера, нарязан на дребно в сгорещената мазнина.
Добавете доматите, (настъргани или нарязани на дребно) и оставете да се сгъсти.
Натрошете сиренето, добавете яйцата, разбъркайте и оставете на котлона под капак. Гответе няколко минути, докато се стегнат яйцата. Изключете котлона.
Сервирайте миш маш по селски, поръсен с пресен магданоз!
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Рецепта за рулца от тиквички с пълнеж
Пиле със зеленчуци – приготвено по този начин получавате уникално вкусно ястие