30 минути
20 минути
50 минути
6 порции
Рецепта за лесни домашни ореховки е истинска класика в сладкарството. Аромат на канела и какао с неустоим вкус на орехови ядки! Добавянето на орехи към сладките ще придаде страхотен вкус!
В разлчини нюанси на кафявото, ореховките ще задоволят всеки вкус!
Тук ви предлагаме класическа рецепта за перфектни домашни ореховки.
2 белтъка
170 гр захар
180 гр орехи
1 ллъжица какао
1 лъжица канела
1 лъжица нишесте
1 ванилия
2-3 капки лимонов сок
Разбийте белтъците със захарта с миксер на сняг. Бъркайте около 8-10 минути.
Добавете орехите и разбъркайте с шпатула.
Добавете нишесте, ванилия, лимонов сок и продължете да бъркате.
Разделете сместа на 2 части и към всяка добавете какао или канела на вкус.
Вземете с лъжица от сместа, поставете в тавата, покрита с хартия за печене.
Оформете внимателно ореховките и ги поставете на разстояние, за да се опекат добре.
Печете сладките в загрята фурна за 25 минути.
Ароматни вкусни домашни ореховки са готови!
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Вкусни хапки от свинско месо върху „канапе“ от пухкаво картофено пюре