15 минути
45 минути
60 минути
5 порции
Понякога рулото е с кайма, а друг път с картофи и кайма – вторият вариант е двойно по-вкусен. Едно по-различно руло, с което да впечатлите гостите си. Приготвя се бързо, лесно и е много вкусно.
400 г кайма
2 стръка пресен лук /кромид/
2 яйца
3 стръкчета пресен магданоз
2 ч.л. чубрица
½ ч.л. смлян кимион по желание
2 ч.л. сол
бял пипер на вкус
За картофено пюре
400 г сварени картофи
80 г кашкавал
25 г краве масло
2 с.л. прясно мляко
1 яйце
1 непълна ч.л. сол
черен пипер на вкус
галета за поръсване
краве масло за намазване
олио за намасляване
Намачкайте на пюре сварените картофи. След това ги поръсете със сол, черен пипер и добавете бучка краве масло.
Добавете настърган кашкавал и яйца. Намачкайте сместа добре, като в самия край налейте малко прясно мляко.
Нарежете пресен лук и магданоз на ситно. Добавете ги към каймата, добавете и яйцето и поръсете с подправките. След това омесете добре продуктите.
След това трябва да прехвърлите каймата върху алуминиево фолио, оформете на правоъгълник и навийте на руло. След това трябва да го прехвърлите в намаслена тава за печене и да го намажете отгоре и отстрани с картофеното пюре. Загладете повърхността с помощта на супена лъжица.
Трябва да набраздите леко повърхността с вилица и да поръсите с галета.
Отгоре добавете парченца краве масло. Загрейте фурната и печете на 180 градуса за около 40 минути.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Уникално вкусни палачинки от тиквички с чеснов сос