10 минути
25 минути
35 минути
4 порции
Изискан специалитет, който лесно може да приготвите и сами вкъщи. Апетитни пилешки дреболийки, които ви препоръчваме да поднесете с чаша домашно приготвено червено вино. Заслужават си да се пробват. Приготвят се бързо и са изключително вкусни.
200 гр. дробчета
200 гр. гъби
1 глава лук
1 ск. чесън
1 чаша домати – ситно нарязани
40 мл. бяло вино
1 ч.л. червен пипер
1 кафена чаша брашно за паниране
5 с.л. олио
1 ч.л. сол
Смесете в тава брашно и червен пипер и в тази смес се овалват дробчетата.
След това загрейте олиото и запържете дробчетата по три минути от всяка страна. След това ги извадете и оставете в чиния.
Започнете да пържите в същото олио дребно нарязан лук за около половин минута.м Залейте с вино и оставете за около минута да се изпари.
След това нарежете гъбите на филийки, сложете ги при лука и запържете за около 3 минути.
След това добавете доматите, сол и запържените дробчета.
Покрийте ги с капак за около 10 минути и ги пържете на умерен огън.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Десерт Негърче – незабравим вкус от детството
Боб-чорба по стара българска рецепта – винаги има място на трапезата
Лесна бобена салата с печени чушки
Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици