магнитни бури през май 2022
Интересно

Серия от МАГНИТНИ БУРИ

Очаква се серия от магнитни бури. Всяко слънчево изригване (магинтна буря) води до различни видове усещания, според физическото и психическото състояние на организма. За да преодолеете  по-леко всяко въздействие на магнитните бури, е необходимо предварително да знаете кога ще бъдат и каква е тяхната сила. 

Важна препоръка: По време на магнитни бури е силно препоръчително да изключвате рутерите у дома. Така ще намалите влиянието на геомагнитните вълни върху тялото и психиката.

Серия от магнитни бури на 20, 21, 22, 23 и 28 април 2022 г.

Няколко мощни слънчеви изригвания са регистрирани в нощта срещу 19 април, както и днес – 20 април, 2022 г.Очакваната сила е с индекс Кр=4.

Колебанията на магнитосферата ще бъдат на 22, 23 и 28 април. През останалите дни от месеца се очаква нормална геомагнитна обстановка.

Метеочувствителните хора трябва да бъдат с повишено внимание, защото общото състояние на тялото може да се дестабилизира.

По време на магнитна буря хората с хронични заболявания могат да почувстват известни неразположения. Що се отнася до здравите хора, те може изобщо да не почувстват влиянието на слънчевите изригвания.

По-чувствителни са хората със сърдечно-съдови заболявания, както и тези, които имат нарушения в работата на нервната система и тези с наднормено тегло.

Обичайните оплаквания са повишено кръвно налягане, главоболие, замаяност, световъртеж и мигренозни пристъпи.

Как да се справяте по-лесно с въздействието на електромагнитните вълни от магнитните бури?

Така нареченото състояние метеозависимост не е болест, така че няма как да бъде лекувана с лекарства. Лекарите дават някои препоръки за симптомите: при мигрена да се приемат лекарства, които облекчават болката, а при високо кръвно налягане — да се приемат таблетки за понижаване.

На метеочувствителните хора се препоръчва, по време на магнитни бури да останат вкъщи, ако това е възможно. Ако не е – тогава не се препоръчва шофиране в натоварен трафик, поемане на много работа или водене на важни преговори.

Съвети за подпомагане на общото състояние на организма по време на магнитна буря:

– пийте повече вода;

– осигурявайте си чист въздух;

– вземете контрастен душ или топла вана, ако здравословното ви състояние го позволява;

– сведете до минимум консумацията на сол, кафе, алкохол, газирани напитки, тестените изделия;

– осигурете си повече почивка;

– приемайте билкови чайове.

Препоръчва се да консумирате следните храни:

– кисели ябълки;

– червено цвекло;

– черна ряпа;

– пресен чесън;

– коприва, лапад, киселец.

И все пак, най—важното правило е да запазите спокойствие и да не преувеличавате влиянието на самата магнитна буря върху тялото ви.

Tagged , , , , , , ,
на горе