Как мъжете и жените се избират един друг: Критериите, по които взаимно се оценяват двата пола са различни

Как мъжете и жените се избират
Любов и партньорство

Как мъжете и жените се избират един друг: Критериите, по които взаимно се оценяват двата пола са различни

Как се избираме един друг? Как се привличаме, как се заобичваме? Е, психолозите разкриват, че мъжете и жените правят първите си заключения спрямо партньора по различен начин.

Дамите не обичат да бъде оценявана външността им. Господата мразят да бъде претеглян портфейлът им.  

Защо мъжете и жените са толкова раздразнени от тези конкретни теми?

Да, много често дамите се обиждат, когато се съди по външния им вид . Те искрено не разбират защо един мъж е готов да свърже живота си с красива, но напълно неадекватна жена.

С годините, естествено, мъжете също започват да разбират тази истина и женската красота за тях вече изобщо не е основната точка при избора на партньор. Макар и отново да си остава важна.

До определен момент в живота си, обаче, представителите на силната половина на човечеството са склонни да търсят привлекателни жени, с които да свържат дните си.

Но какъв е основният критерий, когато жената избира мъжа до себе си? Доброта? Вярност? Интелигентност?  Не.

Дамите се оказваме меркантилни – отговорът е приходи.

Да, ако мъжете са ценители на красотата (макар и често пъти силно изкривена), то жените обичат в мъжете … парите им. Е, разбира се, не всички. Но болшинството, определено.

Има обаче известно разделение:

Жени, които обичат парите при мъжете

Жени, които обичат мъжете, които имат пари

Виждате ли разликата? Тя си е значителна: първите искат само финансова подкрепа от мъжа – частична или пълна. Вторите са готови да работят и да се осигуряват самостоятелно, готови са да инвестират в развитието на семейството, но за тях е важно мъжът също да има пари. И за предпочитане повече от тях самите.

Е, в тази ситуация ние (жените) сякаш нямаме право да обвиняваме мъжете, че те по някакъв начин се държат „неетично“ спрямо нас.

Не е трудно обаче никак трудно да свържем тези наши критерии за избор на партньор с най-древните и примитивни инстинкти, които и до днес ни водят в живота.

Наистина ли мъжете търсят красива жена, защото красотата им подсказва, че тази жена е в състояние да роди здраво потомство, дори изобщо да не става баща?

Наистина ли жените търсят заможен мъж, защото финансовото му състояние предполага, че той може да поеме отговорност за тях и децата?

Това са важни въпроси, но както знаете, всичко в живота е относително. Разбира се, зрялата и заможна жена изобщо не се нуждае от финансова подкрепа, но … отново продължава да придава голямо значение на този въпрос. Именно това поведение, „нелогично“ на пръв поглед, позволява на психолозите да се обърнат към нашето подсъзнание.

Всичко се оказва не чак толкова просто

Съвременният живот донесе свои промени във влиянието на „тъмните области“ на мозъка ни върху поведението. В крайна сметка се оказва, че що се отнася до реалния живот, то и двамата партньори ценят както физическата привлекателност, така и финансовото състояние един другиму.

Така че жените все повече обръщат внимание на външния вид на мъж, като това важи и за физическото здраве и облеклото. Днес външният блясък говори за висок статус, успех, способност да се представяш.

На свой ред мъжете все повече искат да видят наблизо независима жена, която няма да ги възприеме като ходещ портфейл. Те искат да бъдат сигурни, че са привлекли вниманието с личността си, а не с финансовите си възможности.

Какъв извод може да се направи от всичко, изложено по-горе?

Уви, дамите трябва да бъдат красиви, за да привлекат вниманието на мъжа.

И да, мъжете ще трябва да печелят пари, ако искат да привлекат вниманието на жената, която им харесва.

Разбира се, що се отнася до любовта, тогава нито външният ви вид, нито финансовото ви състояние ще имат значение.

Но ако разберете, че не изпитвате силни чувства към този човек, но пък от друга страна той ви подхожда идеално като партньор, тогава следва да работите още по-усилено за връзката си.

Tagged , , , , , ,
на горе