20 минути
10 минути
30 минути
4 порции
Използвайки тази проста и много бърза рецепта, ще можете да приготвите вкусни и най-важното здравословни домашни бонбони. Такива сладкиши не вредят нито на фигурата, нито на здравето.
Приготвянето на такива бонбони изисква минимум време и усилия, както и много малко продукти. В резултат на това ще имате вкусни домашни бонбони със здравословни съставки отвътре и вкусен шоколад отвън. И така, нека започнем да готвим!
За начало трябва да вземете овесените ядки и да я смилате с блендер до консистенцията на брашно. Ако искате да опростите тази рецепта, можете веднага да купите овесено брашно и да пропуснете тази стъпка. След това трябва да добавите обелени орехи в купата на блендер с натрошени овесени ядки. Смелете всичко заедно, докато консистенцията стане повече или по-малко еднородна.
Почистените фурми от костилките се поставят в купата на блендера с овесените ядки и ядките, като веднага се добавя необходимото количество какао. Смелете отново всичко заедно. По желание можете да добавите щипка сол.
Прехвърлете готовата маса в дълбока купа и добавете няколко супени лъжици мед. Ако сте избрали твърд мед, по-добре е да го разтопите предварително. Сега трябва да смесите добре пълнежа от бонбони. Най-добре е да правите това с ръце, като ползвате ръкавици, за да усетите дали сте разбъркали достатъчно добре съставките.
Следващата стъпка е оформянето на бонбони. Тук всичко зависи само от вашето въображение – сладките могат да бъдат абсолютно всякакъв размер и форма, както пожелаете.
Сега пригответе глазурата, за да покриете бонбоните. Нарежете шоколада и добавете растителното масло. Поставете сместа в микровълнова фурна за 30-40 секунди. След това трябва да разбъркате добре готовата глазура, така че да стане хомогенна. Последният етап е да потопите бонбоните в шоколадовата маса и да ги задържите за известно време над чинията, така че излишната глазура да изтече. Поставете готовите бонбони върху специална решетка или пергамент, така че да се втвърдят. Сложете готовите домашни бонбони за 20-30 минути в хладилника и след това можете да ги опитате.
Добър апетит!
Вижте и други интересни рецепти при нас:
„Котешки езичета“ от тефтера на баба: тънки, хрупкави, много вкусни бисквити от детството
Рецепта за сладък салам – десерт, който ще ви върне в детството
Чудна лятна торта с кисело мляко без печене приготвя се изключително лесно
Иво Сиромахов: Ето ги законите на плажа