4 лесни начина за здрави мускули без гири

4 лесни начина за здрави мускули без гири
Добра форма

4 лесни начина за здрави мускули без гири

Вашите мускули изгарят храната и мазнините, за да произвеждат енергия. И поддържането им силни не позволява забавянето на метаболизма, което се случва особено след 40-годишна възраст. Освен това, изследователите от Йейлския университет казват, че здравите мускули подобряват баланса и стимулират растежа на костите, намалявайки риска от остеопороза със 75 процента .

Ето четири начина да увеличите мускулната си сила, без никога да вдигате гира:

Просто дишайте

Дълбоките дихателни упражнения в продължение на 15 минути всеки ден намалява производството на увреждащи тъканите хормони на стреса, намалявайки наполовина риска от отслабване на мускулите. Правете различни видове дихателни упражнения, които може да вземете от йогата, и бихте могли да увеличите силата на мускулите си с 20 процента за три месеца.

Насладете се на омлета

Добавянето на няколко грама протеин към сутрешното ви хранене (като две яйца, чаша кисело мляко или порция твърдо сирене). Само това може да намали риска от отслабване на мускулите с 50 процента, а и да помогне за изграждането на 40 процента по-чиста мускулатура през следващите три месеца. Шведски изследователи казват, че ранната доза протеин подхранва растежа на мускулите много по-бързо и ефективно, отколкото протеините, изядени по-късно през деня.

Изпийте още една чаша

Наслаждавайте се на две чаши чай всеки ден и ще изградите 14 процента повече мускулна тъкан за два месеца, казват учени от университета в Западна Вирджиния. Обяснява го и патологът Лесли Шен – чаят е богат на полифеноли, които ограничават възпалението и стареенето на мускулите.

Добавете слънчева светлина

Витамин D3 („слънчевият витамин“) е толкова важен за здравите мускули, че 3000 IU дневно могат да спрат и да намалят мускулното стареене, казват учените от Корнел. Тази доза слънчева светлина може да увеличи мускулната сила с до 33 процента за три месеца. Ендокринологът Мари Кастро, добавя, че D3 помага да се поддържат балансиращите тялото мускули на краката силни. Забележка: Консултирайте се с лекар преди да добавите синтетични витамини към ежедневието си.

Tagged ,
на горе