Тайната за красотата на лейди Даяна
Здраве и красота Лайфстайл

Тайната за красотата на лейди Даяна

Принцеса Даяна завинаги ще бъде запомнена като една от най-зашеметяващите природни красавици по света. Но дори и тя е трябвало да се грижи с често срещани проблеми с кожата, каквито имат и обикновените хора.

Лейди Ди е имала розацея или популярното хронично възпаление на кожата на лицето, което се свързва със зачервени петна и поява на разширени кожни съдове. Смята се, че заболяването може да се причинява от смущения на функциите на стомашно-чревния тракт, както и проблеми в секрецията на жлъчния мехур. Розацеята е заболяването, което се проблематизира най-вече при дамите и то след 30-годишна възраст.

Трудно е да си представим, че красивата Даяна е имала проблеми с кожата, тъй като винаги изглеждаше перфектна и най-вече натурална. Днес знаем, благодарение на нейната гримьорка, че Даяна се е доверявала за грижата за кожата на лицето си на успокояващо розово масло и домашно приготвени маски от авокадо.

Според приятелката и гримьорка на Даяна Мери Гринуел  принцесата също е поддържала обикновена рутина на почистване, тонизиране и овлажняване на кожата си по два пъти на ден, за да я запази безупречна.

„Даяна беше много разумна, що се отнася до кожата й, споделя Гринуел. – Винаги се грижеше да свали грима си в края на деня и да се погрижи винаги да има чисто лице, преди да нанесе грима.”

Гринуел добавя, че изборът на здравословен начин на живот на Даяна й е помогнал да запази тази великолепна светлина във визията си. „След като започнах да работя с нея, Даяна промени ежедневието си и направи всичко умерено. Тя намали пиенето, така че кожата й беше 100 процента запазена.” Алкохолът е критикуван като причинител на кожни проблеми, включително и за розацеята.

Гримьорката описва още Даяна като „чиста магия“ и, че всички техники са се отплатили с „най-невероятната кожа“. Гринуел също сподели убеждението си, че ако Даяна все още беше сред нас днес, тя би използва серуми и „определено ще носи слънцезащитен крем всеки ден“.

Лейди Даяна беше омъжена за британския престолонаследник принц Чарлз за 15 г. и през това време роди принцовете Уилям и Хари. След развода си със сина на Кралица Елизабет II тя имаше връзка с милиардера Доди ал Файет, с когото заедно загинаха в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.

Tagged , ,
на горе