Сложете в дълбока тенджера яйцето и захарта и разбийте добре. Добавете меда, прясното мляко, маслото и содата.
Поставете тенджерата на умерен огън и варете сместа до приятен карамелен цвят.
Второ
Премахнете тенджерата от котлона, изчакайте да се охлади и прибавете брашното.
Замесете меко тесто, което не е лепкаво и не остава по ръцете. На консистенция тестото напомня мек пластелин.
Трето
От тестото направете седем топчета, които ще бъдат блатовете.
Разточете едното топче на тънка кора дебела около 2 мм и с помощта на ринг (капак) изрежете кората под формата на кръг, за да оформите блата с диаметър 19 см.
Поставете кората върхи хартия за печене и сложете за печене върху подложка.
Четвърто
Изпечете блата заедно с изрезките за около 6-7 минути в предварително загрята фурна на 160 °C.
Продължете да разточвате и печете останалите шест топчета. Накрая оставете готовите блатове да се охладят напълно.
Крем
В купа смесете заквасената сметана и захарта и бъркайте, докато се усвои цялата захарта от сметаната.
Сглобяване на тортата
Поставете един от готовите блатове в ринга, покрийте със сметановия крем и намажете с част от боровинковото сладко върху крема.
После редувайте блат, крем и сладко, докато се изчерпят продуктите и завършете френска селска торта с крем.
Украса
Натрошете или смелете в блендер изрезките от блатовете и поръсете френска селска торта отгоре и отстрани.
Оставете тортата в хладилник заедно с ринга за 10 часа или да пренощува.
Френска селска торта е готова!
Сервирайте невероятно вкусната и нежна френска селска торта.