Торта Червено кадифе е изключителен десерт, популярен в целия свят. Тортата е нежна и великолепна като принцеса. Тя е очарователна, елегантна и много вкусна. Рецептата изглежда трудна, но ако усвоите стъпките, ще я приготвяте с радост за близките. За приготвянето не се изискват специални сладкарски умения, но в резултат ще имате една внушителна, великолепна, царска торта с червен цвят!
Нейният ярък цвят идеално контрастира с белия крем и завладяващ вкус!
Опитайте този вдъхновяващ десерт Торта Червено кадифе и няма да сгрешите!
Необходими продукти
За блатовете
2½ чаши брашно
2 яйца
1½ чаена чаша олио
2 чаши захар
2 с.л. какао
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
1 с.л. бял оцет
1 ч.л. ванилов екстракт
3 с.л. течна червена сладкарска боя
½ чаена чаша кисело мляко и ½ чаена чаша прясно мляко
За крема
125 г масло
400 г заквасена сметана
450 г крема сирене
1 чаша пудра захар
½ ч. лъжичка ванилов екстракт
Начин на приготвяне
Ето как да приготвите Торта Червено кадифе в няколко стъпки:
Сложете краве масло и захар в купа, смесете в миксер на средна скорост, като разбъркате добре до гладка смес.
Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте с миксер, а след тях добавете олиото и пак разбийте до хомогенност. Сложете оцет и млякото и разбъркайте, докато се разтворят напълно.
Добавете постепенно сухите съставки към сместа : сол, сода, брашно и какао и разбъркайте след всяко добавяне.
Накрая сложете ванилов екстракт и сладкарската червена боя.
Вземете 20 см тавичка и я постелете с хартия за печене. Използвайте тавичка с дъно, което се сваля, за да извадите по-лесно десерта.
Разделете червеното тесто на две части и изсипете едната част в предварително подготвената тавичка. Ако имате 2 тавички, ще може да изпечете блатовете по-бързо и едновременно.
Печете блатовете в предварително загрята фурна на 175 C за 25-30 минути.
Като извадите блатовете от фурната ги оставете да си починат за 15 минути. Обърнете ги върху решетка, за да бъдат напълно изстинали преди да ги намажете с крема.
Стъпка 2
Крем
Всички продукти за крема трябва да имат стайна температура. Извадете продуктите от хладилника 1 час преди да започнете да приготвяте тортата. Маслото и крем сиренето ще се смесят по-добре на стайна темепература.
Разбийте маслото, крема сирене и пудрата захар с миксер до гладкост.
В друг съд разбийте сметана до твърди връхчета. Когато сместа е готова, смесете двата крема и разбъркайте до гладка и хомогенна смес.
Стъпка 3
Сглобяване на Торта Червено кадифе
Отрежете горната част на блатовете.
Натрошете трохи от остатъците при изрязването на блатовете.
Намажете блатовете с крема. Декорирайте с цветни трохи или със свежи плодове.