10 минути
15 минути
25 минути
3 порции
Пълнени домати с яйца и сирене – комбинация, която пленява от първата хапка. Хапвайте ги като основно ястие или като гарнитура. Времето за изпълнение на рецептата е доста кратко и най-хубавото е, че ако сте решили да сервирате пълнените домати като топло предястие, може да подготвите всичко предварително и да пъхнете във фурната след като гостите пристигнат. Това е и идеален обяд, който да си носите в офиса, например.
4 големи домата
1 зелена чушка
4 яйца
300 г сирене
1/2 ч.л. червен пипер
1 струйка зехтин
сол на вкус
Отрежете капачките на доматите и ги издълбайте.
Добавете щипка сол във всеки домат и ги поставете в тава с отворената част надолу.
Прибавете сирене в купа и прибавете нарязана на дребни кубчета зелена чушка.
Поръсете с червен пипер и намачкайте. Напълнете сместа в намаслените със зехтин домати, като я разпределяте равномерно по дъното и стените.
Счупете по 1 яйце във всеки домат и забодете по 2 ивички чушка.
След това ги полейте със зехтин и печете във фурната на 180 градуса за 15 минути.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Постни сладки с вино – виненки
Скумрия на фурна със зеленчуци и салца
Лесен ябълков сладкиш с плънка