30 минути
30 минути
60 минути
10 порции
Аромата на ябълка и вкуса на тиква се смесват в чуден десерт. Баница с тиква и ябълки е несъмнено най-сладкото изкушение сред баниците. Ухае на канела, свежи ябълки, хрупка в устата и радва вкусовете!
Когато и да я направите – ще изчезне на мига!
Вкусен и сладък десерт за празници и делници. Опитайте още сега, няма да съжалявате!
1 пакет готови кори за баница 500 гр.
400 гр. рендосана тиква
5 ябълки рендосани
1 чаена чаша захар
4 с. л. галета (по желание)
150 мл олио
½ чаша орехи (нарязани на дребно)
стафиди (по желание)
канела
ванилия
пудра захар за поръсване
Смесете в купа тиква, ябълки, захар и добавете орехи за по-богат вкус. Разбъркайте всички продукти. Добре е да премахнете излишната вода от плодовете.
Вземете 2 кори, намажете ги с олио и ги поставете в предварително намаслена правоъгълна тава.
Поръсете върху тях част от плънката и повторете същото с останалите кори от пакета. Редувайте кори и плънка.
Завършете баницата с кори. Когато е наредена, нарежете на парчета, намажете с малко олио и капнете вода.
Печете в предварително загрята фурна на 180 C до готовност и златист вид.
След изваждане, загънете с кърпа.
Сервирайте баница с тиква и ябълки, като я поръсите с пудра захар.
Ароматна, сочна и бърза домашно приготвена баница!
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Бързи пухкави питки със сирене