15 минути
45 минути
60 минути
20 порции
Запретвайте ръкави, тези вкусни и лесни толумбички може всеки да приготви.Онези, които не познават вкуса на толумбичките от едно време, много са изпуснали. Затова не пропускайте и вие възможността да ги опитате.
2 ч.ч. брашно /250 г/
100 г краве масло
5 яйца /40 г/
1 с.л. захар
3 щипки сол
олио за пържене
За сиропа:
250 г захар
250мл вода
1 ванилия
струйка лимонов сок по желание
Налейте 400 мл. гореща вода, добавете маслото и поръсете със сол и захар. Изключете котлона, когато сместа кипне.
Добавете брашното, като през цялото време бъркате в една посока с дървена лъжица.
Разбърквайте, докато не се получи хомогенна смес. Когато тестото стане готово го прехвърлете в купа.
Изчакайте го до около 5 минути да изстине , след което добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквайте с миксер или дървена лъжица.
Когато тестото получи гланц, го прехвърлете в пош с най-дебелия накрайник.
Започнете да пържите във фритюрник или в тиган на маслена баня, като трябва да следите за температурата да не надвишава 170 градуса. Трябва да пържите, докато придобият тъмно кафяв цвят.
Изчакайте толумбичките да се охладят. След това пригответе сиропа.
Трябва да разтворите захарта в 250 мл. вода. Добавете ванилия и лимонов сок по желание.
Изчакайте сместа да се свари, охладете и залейте толумбичките. Изчакайте да поемат от сока и поднесете.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Лесна питка със сирене „Розички“
Лахмаджун-нещо лесно, но супер вкусно!