10 минути
40 минути
50 минути
8 порции
В сезона на тиквите и ябълките, няма как да не споделя с вас кейк с тиква и шоколад.
Несъмнено една любима и обичана комбинация. Опитате ли веднъж тази рецепта ще се влюбите в нея.
4 яйца
150 гр захар
120 гр кисело мляко
6 гр канела
350 гр печена тиква
8 гр бакпулвер
200 гр брашно
60 гр натурален шоколад
60 гр орехи
10 мл мазнина
Първата стъпка е да разбиете яйцата и да ги смесите със захарта.
Разбийте ги добре и добавете към тях киселото мляко, канелата и разбъркайте.
Към готовата смес се добавя печената тиква.
Разбъркайте добре, така че тиквата да стане част от сместа.
Добавете брашното и бакпулвера.
Вземете форма за печене и намажете добре с олио и изсипете тиквената смес във формата.
Отгоре разпределете орехите и шоколада.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете и от двете страни.
Печете до суха клечка, като следите печивото си.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините