Тиквени палачинки

Тиквени палачинки

Приготвяне

10 минути

Готвене

30 минути

Общо

30-40 минути

Порции

10-12 порции

Тиквените палачинки са идеални за закуска с ароматния вкус и пухкавата си текстура са чудесен избор през есента и зимата.

Необходими продукти

  • 1 ч.ч. настъргана тиква
  • 1 и 1/2 чаша брашно
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. орехи
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 300 мл. прясно мляко
  • масло за намасляване на тигана
  • мед или кленов сироп
  • сметана (по избор)
  • орехи (по избор)

Начин на приготвяне

Вижте как да приготвите тази ароматна и уникално вкусна закуска – Тиквени палачинки:

Тиквени палачинки
Тиквени палачинки

В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта, канелата и натрошените на ситно орехи. В друга купа смесете яйцето, ваниловия екстракт, настърганата тиква и млякото.

Направете кладенче в средата на сухите съставки и налейте течните съставки. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес.

Тиквени палачинки
Тиквени палачинки

В тиган на средно висока температура добавете малко масло и налейте от сместа, за да създадете палачинка. Гответе от двете страни, докато станат златисти и пухкави (по около 2-3 минути от всяка страна).

Тиквени палачинки
Тиквени палачинки
Тиквени палачинки
Тиквени палачинки

Сервирайте тиквените палачинки топли, поляти с мед или кленов сироп. Можете също да ги сервирате със сметана и наситнени орехи за още вкус и текстура.

Тиквени палачинки
Тиквени палачинки

Вижте още интересни рецепти при нас:

Как да си приготвим салата-предястие в едно?

Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата

Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Вижте още
Арабски палачинки с грис - много вкусни, просто се топят в устата!
Рецепта за палачинки, които никога не се разкъсват какво точно трябва да се добави към тестото
Най-нови статии
Популярни
на горе