Тази тиквена салата с орехи, фета сирене и зелена салата е освежаваща и вкусна идея за предястие или леко основно ястие, особено през есента и зимата, когато тиквата е в сезон.
Необходими продукти
500 гр. тиква, почистена и нарязана на кубчета
100 гр. орехи, изпечени и наситнени
150 гр. фета сирене, нарязано на кубчета или натрошено
150 гр. зелена салата (може да използвате микс от зелени салати)
Загрейте фурната на 200 градуса Целзий. Поставете нарязаната тиква в тава, полейте я с 1с.л. зехтин и овкусете със сол и черен пипер.
Изпечете я в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато тиквата стане мека и златиста.
Докато тиквата се пече, пригответе дресинга.
В малка купа смесете 1с.л. зехтин, 2с.л. балсамов оцет, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
След като тиквата е готова, оставете я да изстине.
В голяма купа смесете зелената салата, орехите и фета сиренето. Добавете изпечената тиква към салатата. Полейте салатата с дресинга и разбъркайте. Можете да добавите допълнително орехи и парченца фета като украса.