20 минути
20 минути
40 минути
4 порции
Тези домашни бисквитки без яйца са идеалният вариант за лека закуска. Нежните и ронливи бисквитки по тази рецепта не само се приготвят само за няколко минути, но и са изненадващо вкусни и бюджетни! Използвайте тази достъпна рецепта всеки път, когато трябва до приготвите нещо набързо- и можете не само да спестите пари, но и да се наслаждавате на вкусни домашно приготвени печива.
Брашно – 260гр
Растително масло – 120 мл
Нишесте – 100 гр
Вода – 100 мл
Захар – 100гр
Ванилова захар – 1 пак.
Сода – 1/2 ч.л.
топла вода – малко количество (колкото да покрие содата)
Сол – 1 щипки
Първо добавете пресятото брашно към нишестето. Разбъркайте с лъжица.
След това добавете ванилия.
В чашка залейте содата с малко количество топла вода и разбъркайте.
Когато изгасим содата, я изсипваме в 100 мл вода.
Изсипете вода със сода в купа със сухи съставки и също така изсипете там 120 ml растително масло.
Сега омесваме тестото – първо с лъжица, а след това с ръце.
Месете тестото, докато стане достатъчно еластично и не лепне. Следим и захарта да е равномерно разпределена в него.
Най-добре е да оставите тестото да почине 10-15 минути.
Разточете тестото на дълъга ивица/ лента, като го разрежете на две, ако е необходимо.
След това сплескайте леко – бисквитките не трябва да са нито много дебели, нито много тънки.
Нарежете тестото на приблизително равни части, върху всяка направете шарка с вилица.
Сега покрийте тава с хартия за печене и поставете оформените бисквитки върху нея.
Загрейте фурната на 200°C и печете домашни бисквитки без яйца за 15-20 минути – в зависимост от характеристиките на фурната.
След изпичане оставете бисквитките да изстинат и сервирайте с чай или кафе!
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас :
Най-сполучливата рецепта за домашни сладки Прасковки
Лесен и бърз сладкиш от моркови
Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни