Ненадминат вкус: руло от тиквички с пълнеж от гъби
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции
В сезона на тиквичките непременно пригответе това руло от тиквички с пълнеж от гъби.
Необходими продукти
2 тиквички;
3 яйца;
4 с.л. брашно;
1 к.л. бакпулвер;
1 картоф;
1 морков;
300 г гъби;
100 г кашкавал;
2 стръка копър;
2 с.л. кисело мляко
1 щипка сол, черен пипер.
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне на руло от тиквички с пълнеж от гъби:
Отрежете краищата на тиквичките и ги настържете на ситно ренде. Посоляват се и се оставя за няколко минути, докато си пуснат сока. Изцедете течността и добавете брашното, бакпулвера и солта към сухата маса от тиквички. Счупете идобавете яйцата. Ако са малки, по-добре е да добавите още 1 бр. да станат 4 бр общо.
Нарежете с нож копъра и добавете в купата. Разбъркайте старателно с лъжица. Постелете лист хартия за печене върху тавата където ще се пече блата и го намажете леко с олио и разпределете сместа от тиквички. Блата не трябва да е прекалено дебел.
Заравнете го с шпатула по цялата повърхност и го сложете във фурната за 25 минути. Пече се при температура 180 градуса. Докато блата се пече, започнете плънката.
Лукът се нарязва на кубчета, а морковът се настъргва на ренде. Сложете ги в тиган и ги запържете, като добавите сол и черен пипер. Нарежете гъбите възможно най-дребно, за да завиете по-лесно рулото.
Извадете лука и моркова от тигана и сложете гъбите там, без да добавяте допълнително мазнина. Цялата течност, която пуснат, трябва да се изпари.
Посолете гъбите и отново добавете лука и моркова. Оставете да къкри на слаб огън за 10 минути всички заедно.
Извадете блата за руло от тиквички от фурната и го оставете да изстине във тавата.
Когато блата изстине нацяло го отделете от пергаментаната хартия и завийте на руло, върнете го в първоначалната му форма и го завийте отново. Повторете това няколко пъти.
Охладете плънката и я намажете/ разпределете върху блата с тиквички, като не стигате до краищата. Наръсете края на рулото с настърган кашкавал, така че като се разтопи кашвала във фурната краищата на рулото да залепнат.
Навийте рулото, поставете го върху хартия за печене, поръсете останалият кашкавал отгоре, намажете краищата със кисело мляко и печете 5 минути във фурната при температура 180 градуса.
Поръсете готовото руло от тиквички с пълнеж от гъби с нарязан копър или магданоз.