Предлагаме да приготвите лодки от тиквички във фурната с кайма и гъби. Лодки от тиквички е ястие две в едно. Подходящо е за вечеря, а също така и за предястие, а също може да го сервирате и на празничната трапеза, защото изглежда оригинално и много вкусно.
Измийте и избършете тиквичките, отрежете наполовина. Нарежете месестата част с нож, без да стигате до кората. Извадете вътрешната част с лъжица, сложете я в чиния, тя ще е необходима при приготвянето на кайма, а самата тиквичка ще бъде основата за лодките.
Измийте, почистете и нарежете на ситно гъбите. Нарязваме и лука на ситно. Загрейте тигана на котлона, добавете олио, запържете лука и гъбите до готовност.
Настържете кашкавала на едро ренде. В готовата кайма добавете запържените зеленчуци, нарязаната вътрешност от тиквичките и 2/3 от кашкавала и разбъркайте. добавете и сол и черен пипер на вкус.
Включваме фурната на 190 градуса да загрее. Разстиламе пергаментни хартия за печене върху тавата за печене и подреждаме подготвените лодки от тиквички.
Пълним лодките със сместа от каймата, отгоре поръсваме с останалия кашкавал и ги слагаме да се пекат за 40 минути.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Гръцки пай от тиквички -приготвя се бързо, лесно и е уникално вкусен