За мариноване на лук:
сол – 1 ч.л.;
Първо, нека мариноваме лука. Нарежете го на много малки кубчета и го прехвърлете в дълбока купа. Към него добавете сол, захар и оцет и разбъркайте. Залейте лука с топла вода. Трябва да се налее вода, така че да покрие лука.
Пилешкото филе трябва да се вари в подсолена вода с добавка на дафинов лист и черен пипер. За да стане месото сочно, оставете пилето да изстине в бульона.
Охладеното пиле нарежете на малки кубчета и прехвърлете в купа за салата.
Нарежете краставицата на кубчета и добавете към пилето. Към него се нарязват или натрошават сварени яйца, добавете и царевицата.
През това време лукът вече се е мариновал. Отцедете водата и добавете лука към салатата.
Добавете към салатата и майонезата и разбъркайте. Опитайте и добавете сол и черен пипер на вкус.
Салатата е готова. Трябва да се сервира на масата веднага, тъй като се съхранява в за не повече от 12 часа.
Готовата салата с пиле и майонеза има свеж вкус и приятна пикантност благодарение на маринования лук. Такава салата може да се приготви както за новогодишната трапеза, така и за всеки друг празник. Комбинацията от продукти в това ястие е печеливша. И възрастните, и децата ще харесат много салата с пиле и майонеза.
Вижте още интересни рецепти при нас:
Лятна салата от мариновани зеленчуци – божествено вкусна
Вече не ги пека и не ги пържа, а правя свежа салата от тиквички
Необичайна, но много вкусна салата „Мъжки каприз“. Приготвя се бързо, изяжда се веднага
Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза