10 минути
20-25 минути
30 минути
В разгара на сезона на тиквичките винаги искате да се поглезите с нещо вкусно и необичайно. Кулинари споделиха рецепта за хрупкани тиквички фурна
В днешно време тиквичките се продават почти на всяка крачка. Сезонът на този прекрасен зеленчук е в разгара си, така че сега е моментът да експериментирате и да сготвите нещо изключително вкусно с тях. Ако ви е писнало от класически пържени „кръгчета“- пържени тиквички, предлагаме тази лесна, но много вкусна рецепта. Тиквичките, запечени със сирене и галета, определено ще ви харесат, защото е невъзможно да забравите тази хрупкава коричка и невероятен аромат.
Тиквички;
Сирене;
галета;
яйце;
Подправки – по ваш вкус.
За начало трябва да измиете добре тиквичките и да отрежете опашките. След това трябва да нарежете тиквичките на лентички. Като цяло можете да нарежете зеленчуците както искате, но в този вид те ще приличат на апетитни пръчици със сирене. След това трябва да приготвите панировката за ястието.
За да направите това, трябва да настържете сиренето на едро ренде и да го смесите с галета. Към получената смес трябва да добавите любимите си подправки и сол, след което всичко да се разбърка добре.
Следващата стъпка е да чукнете яйцето в отделна купа и да включите фурната да загрява на 180 градуса. Оваляйте тиквичките първо в брашно, след това в яйце и панирайте със сместа от сирене и галета.
След това поставете хартия за печене върху тавата и я сложете във фурната за 20-25 минути. Печете тиквичките при температура от 180 градуса и постоянно ги наблюдавайте.
Сервирайте готовите хрупкави тиквички на фурна още горещи със чеснов сос.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Рецепта за кюфтета от тиквички – приготвят се бързо и лесно
Пригответе любимо китайско ястие у дома: тиквички в сладко-кисел сос
Вече не ги пека и не ги пържа, а правя свежа салата от тиквички