20 минути
20 минути
10 минути
6 порции
Рецептите с пиле са любими на всички нас, не само защото пилешкото месо се приготвя бързо, диетично е, но и защото позволява безброй вариации. Днес ще ви предложим едно ароматно ястие с пилешки гърди, дошло от Италия, което е идеално за делничните летни вечери, когато не искаме да се задържаме дълго край печката. Резултатът, уверяваме ви, ще ви хареса!
Пилешки бутчета с топено сирене
Вкусни хапки от свинско месо върху „канапе“ от пухкаво картофено пюре
Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо
Загрейте фурната до 220C/вентилатор. Разбийте маслините или сушените домати, чесъна и почти всички билки в сиренето, след това подправете. Направете прорез отстрани на всяко от парчетата пилешки гърди, след което използвайте ножа си, за да направите в месото нещо като джоб.
Напълнете всяко от парчетата с една четвърт от сместа от сирене, след което натиснете, за да затворите. Подредете върху намаслена тава за печене. Подправете горната част на пилето, след това застъпете резени домати върху горната част на всяко парче пиле. Подправете, след това поръсетес останалите билки. Полейте със зехтин.
Печете 20 минути, докато пилето стане златисто по краищата и доматите изглеждат леко спаружени. Сервирайте ароматните пилешки гърди по италиански със зелена салата и хрупкав хляб, за да попиете ароматните сокове от ястието.