Салата от тиквички е нещо ново, съгласете се. Пресни зеленчуци, запазване на всички витамини в тях, но в същото време приятен вкус. Предлагаме лека и питателна салата, която се приготвя за няколко минути и след която със сигурност няма да имате киселини от пържени мазни храни.
Сезонът на тиквичките е радостно време за домакините. Най-често обаче те са пържени и печени, което не е добре за стомашно-чревния ни тракт. И какво, ако ги приготвите практически без термична обработка, като по този начин оставите всички полезни вещества в тях?
Мариновани тиквички в пикантен сос
Всички обожават тази рецепта за пълнени тиквички с пилешко: Приготвят се бързо и са неустоимо вкусни
Рулца от тиквички с кайма – приготвят се бързо, лесно и се оказаха невероятно вкусни
Ето как да направите свежа салата от тиквички:
Необходими продукти:
Тиквички 2-3 бр.
Сол 1 ч.л.
Сирене 100 гр.
Копър – 15-20 гр.
Чесън – 3 скилидки.
майонеза – 125 гр.
Черен пипер – на вкус
Начин на Приготвяне на свежа салата от тиквички:
Вземете 2-3 тиквички и ги нарежете на малки кубчета. Ако зеленчуците са млади, може да не ги белите, тъй като кората им е тънка и няма да се отрази на вкуса. Изсипете ги в дълбок съд и ги залейте с около 200 мл вряща вода, така че водата да ги покрие напълно. Посолете, разбъркайте и затворете капака за няколко минути, така че тиквичките да се бланшират.
Междувременно настържете сиренето на едро ренде. Добавете наситнения копър и наситнения чесън.
Сред около 5 минути прецеждаме тиквичките, оставяме ги да изстинат малко и ги добавяме към сиренето и копъра.
Подправете с черен пипер по ваш вкус и добавете майонеза. Разбъркайте всичко внимателно и можете да сервирате.
Ароматът на салата от тиквички е невероятен! А комбинацията от хрупкави тиквички, ароматни чесън, копър и сирене придава на този шедьовър невероятен вкус.
Добър апетит!