Домашен конфитюр от ягоди готов за „пет минути“. Конфитюрът от ягоди е много ароматен, вкусен и универсален, с консистенция между сладко и мармалад. Този конфитюр може да се намаже върху палачинки и бисквити, да се използва като пълнеж за торти и мъфини или просто да се яде с лъжица и да се наслаждавате на аромата.
Икономичен и много вкусен сладкиш – само с три съставки
Предлагаме да започнете да приготвяте домашния конфитюр от ягоди по нашата рецепта с добавка от пектин – оказва се, че не е нужно да се вари дълго време, а само пет минути, а се получава със средна плътност и с по-ароматен ягодов вкус от този, който се готви по традиционните методи с добавяне на захар и плодове.
Домашен конфитюр от ягоди готов за „пет минути“
Съставки за 3,5 литра сладко :
ягоди – 3 килограма
захар 1,5 килограма
пектин 50 грама
Начин на приготвяне на конфитюр от ягоди
Измийте ягодите, отстранете дръжките. Нарежете на 2-4 парчета в зависимост от големината.
Смесете захарта с пектина и разбъркайте добре двете съставки.
Тази стъпка е задължителна, тъй като самият пектин се слепва на бучки, когато изсипите в течността. Това няма да се случи, ако предварително се смеси със захар.
Добавете захарта и пектина към плодовете.
Разбъркайте и сложете на умерен огън. Оставете да заври, като разбърквате постояно след завирането, но не повече от 5 минути.
След това свалете от котлона, изсипете в стерилизирани буркани, покрийте със стерилизирани капачки и затворете докато е още горещ. Обърнете бурканите с капачките надолу и ги поставете върху кърпа. Оставете докато изстине напълно.
Да ви е сладко!
Бисквитена торта с домашен (яйчен) крем
Старинна рецепта на кралското семейство: Камила разкри тайните на най-вкусната кралска торта
Баницата с одрински кори е сочна като торта, мека като памук – 2 лесни рецепти