Хляб за отслабване: 3 домашни диетични рецепти, предлагат опитни диетолози. Ако не можете да си представите вечерята без ароматен, вкусен хляб, с апетитна коричка и същевременно, мечтаете да отслабнете, тези диетични рецепти са за вас. Можете да печете хляба, като използвате фурна по ваш избор, хлебопекарна или бавна печка. И така има хляб за отслабване – ето 3 домашни диетични рецепти.
Днес много се говори за това, че хлябът не е съвсем полезен както за здравето, така и за фигурата. Ако искате да сте стройни и в добра форма, можете да изпечете диетичен хляб. За целта машината за хляб или бавната готварска печка са доста подходящи.
ДИЕТИЧНА ВЕЧЕРЯ: „Палачинки“ от пилешко филе
Безопасната скорост на отслабване: здравето е в ред и теглото се запазва
Хумус: какво представлява и какви са полезните му свойства? Как да си го приготвите?
3 рецепти за диетичен хляб:
№1. Хляб „Облак“
Не съдържа въглехидрати. Може да се съхранява 4-5 дни. Така че смело омесете голяма порция. Бихте могли да направите превъзходни сандвичи с този хляб.
Продукти:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. брашно
- на върха на нож със сода бикарбонат
- сол – по ваш вкус
- 80 г меко нискомаслено сирене.
Технология на приготвяне:
Вземете яйцата. Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват старателно. Комбинирайте жълтъците със сиренето и солта. Добавете брашното и содата. Внимателно разбъркайте състава, а също и получената смес от белтъците. Свържете компонентите с шпатула.
Застелете тава с хартия за печене и наредете тестото, като оформите средно големи питки. Трябва да се получат 5-6 броя. Поставете ги във фурната, загрята до 150 ° C за 20 минути. По-късно можете да поръсите тестото с билки, ако желаете.
№ 2. В машина за хляб
Този хляб се приготвя от различни видове брашна и овесени ядки. Ще излезе доста плътен, вкусен, перфектно нарязан, дори на тънки филийки, изобщо не се разпада.
Продукти:
- 380 г ръжено брашно
- 100 г пшенично брашно
- 100 г овесени ядки
- 100 мл мляко
- 320 мл вода
- 2 ч.л. сол
- 2 с.л. захар
- 3 ч.л. растително масло
- 2 ч.л. мая (бързо действаща)
Технология на приготвяне:
Поставете съставките в съда на хлебопекарната, като се фокусирате върху инструкциите. Изберете режим „Основен хляб“, XL, цвят на кората – „Среден“. В края на процеса извадете готовия хляб и го охладете.
№ 3. Във фурната на печката
Във фурната можете да изпечете невероятно вкусен хляб.
Продукти:
- 200 мл кефир 2%
- 150 г пълнозърнесто брашно
- 130 г ръжено брашно
- 60 г ръжен малц
- 3 г сода за хляб
- 4 г бакпулвер
- 15 г ленени семена
- 10 г тиквени семки
- 10 г сусам
- 10 г слънчогледови семки
- 4 г смлян джинджифил
- 8 г сушени моркови
- червен пипер, морска сол, олио (на вкус).
Технология на приготвяне:
Пресейте пшеничното брашно в контейнер, добавете ръженото брашно и малца. Добавете половин ч.л. натрошена морска сол, бакпулвера и содата към състава, внимателно смесете компонентите. Сложете джинджифила, ленените семена, сусама, тиквените и слънчогледовите семки. Добавете сушените моркови и отново внимателно разбъркайте сухите съставки на бъдещия хляб с бъркалка.
Направете кладенче в центъра, бавно, внимателно изсипете кефира. Моля, обърнете внимание: цялата порция кефир не се излива веднага. Може да се нуждае от малко повече / по-малко, което означава, че има смисъл да се допълва на порции.
Замесете тестото с лъжица. Тестото без мая не се меси дълго време, иначе хлябът ще излезе по-твърд. Просто разбъркайте, докато сместа остане без бучки.
Вземете подготвената форма с незалепващ слой (правоъгълна е подходяща), намажете с растително масло, поставете тестото, изравнете го, навлажнете горната част с вода. Направете разрези, поръсете отгоре с брашно. Загрейте фурната до 175°C, поставете формата с тестото да се пече за 40 минути. Охладете върху решетка.