Лежим и отслабваме: как да изгаряме калории, без да ставаме от леглото

лежим и отслабваме
Добра форма

Лежим и отслабваме: как да изгаряме калории, без да ставаме от леглото

Как да лежим и отслабваме? Изчислете колко калории изгаря тялото ви на ден и научете как да увеличите тази цифра, без дори да ставате от леглото.

 

Изгарянето на калории в легнало положение е истинска мечта. Възможно е обаче дори да не подозирате, че тялото ви непрекъснато гори калории по време на хомеостазата – процесът на поддържане на функционирането на органите и системите на тялото. Когато направите сметката, ще разберете, че тялото ви ефективно изгаря доста калории през целия ден, дори по време на периоди на очевидно бездействие.

Блогърката Лизи Питърсън сподели най-лесният начин за отслабване

Как 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и след

Какво се случва с тялото, когато лежите в леглото?

Разберете какъв е вашият основен метаболизъм. Това е броят на калориите, които тялото ви изгаря всеки ден, ако просто лежите в леглото цял ден. За да определите основната си скорост на метаболизма, използвайте формулата на Харис-Бенедикт. Трябва да знаете теглото и височината си и да приложите формулата.

 

За мъже:

 

66,5 + (13,75 × тегло в kg) + (5,003 × височина в cm) – (6,775 × възраст в години)

 

За жени:

 

655,1 + (9,563 × тегло в kg) + (1,85 × височина в cm) – (4,676 × възраст в години)

 

Получената цифра ще ви каже колко калории на ден изразходва тялото ви, само за да поддържа жизнените си функции.

 

Лежим и отслабваме: как да изгаряме калории, без да ставаме от леглото

Освен това не забравяйте за допълнителните калории. Правете прости дейности в леглото, за да изразходвате повече енергия. Според USA Today един час четене може да изгори между 70 и 100 калории. Когато пишете в леглото, изгаряте от 100 до 140 калории на час, докато гледате телевизия изгаряте от 55 до 75 калории на час. Не е лошо, нали?

 

Искате още по-впечатляващ ефект? Правете прогресивна мускулна релаксация, докато лежите, за да изгорите още повече калории. Легнете по гръб и поставете ръцете си отстрани. Започвайки от пръстите на краката, напрегнете и отпуснете мускулите във всяка част на тялото. Например, стиснете мускулите на пръстите на краката и ги отпуснете, след което преминете към краката. Постепенно се движете от долната част на тялото към върха и към главата, като използвате възможно най-много мускули. Допълнителна полза от прогресивната мускулна релаксация е повишеното усещане за спокойствие. Друг положителен ефект ще бъде намаляването на проблемите със заспиването.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе