Любов и партньорство

5 важни стъпала в една връзка и тяхното значение

Има 5 важни стъпала, които трябва да изкачите като двойка, за да утвърдите връзката си. За да може една връзка да достигне пълния си потенциал, и двамата партньори трябва да се научат и да са готови да правят компромиси, да се разбират, да се уважават и т.н.

Честно казано, всяка романтична връзка преминава през множество възходи и падения, както и проблеми. Всяка двойка преминава през няколко етапа на една връзка и 5 стъпала. Преминаването през всички тези неща е това, което прави вас и връзката ви по-силни и по-зрели.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

5 важни стъпала в една връзка и тяхното значение

Емоционална връзка

Едно от най-важните стъпала в една връзка несъмнено е емоционалната връзка. Защо изграждането на емоционална връзка е толкова важно? Защото това означава да се свързвате на толкова много нива, да споделяте страховете си, да изграждате доверие. Това основно означава да сте отворени един с друг постоянно, не само когато ви е удобно.

Всяка интимна връзка разчита на емоционална такава, защото това я прави истинска и силна. Да научите взаимно предпочитанията, да признаете недостатъците си и просто да бъдете това, което сте, е достатъчно, за да се свържете емоционално с партньора си.

Разпитване и съмнение

В един момент има вероятност да започнете да поставяте под въпрос връзката си, чувствата/намеренията на партньора си и вашите собствени. Ще започнете да мислите дали той е правилният човек за вас на първо място. Това наистина може да се случи по време на ранните етапи на запознанства или етапи на взаимоотношения, ако страдате от склонност към прекалено мислене. Ето и добрата новина!

Да си самосъзнателен и да поставяш под въпрос нещата не е непременно лошо. Това означава, че ви е много грижа и искате да сте сигурни, че всичко върви гладко.

Изпитания и трудности

Много хора смятат, че безусловната любов се случва за една нощ. Влюбвате се един в друг, прекарвате много време заедно, а когато не сте, не можете да спрете да мислите един за друг. Но това далеч не е истината. Проблемите във връзката ви учат как да обичате безусловно. И така, това стъпало е пълната противоположност на етапа на влюбване в началото на всяка нова връзка.

Тези изпитания и премеждия ви учат на важността на лоялността, разбирането и търпението. Те учат, че ще трябва да се изправите пред много възходи и падения, преди да сте готови да се насладите на любовта от все сърце. Някои партньори не успяват да преминат през това, което често води до раздяла. Ако успешно преминете през него, значи сте готови за следващата глава от връзката ви.

Вие ставате един отбор

Поддържането на добри отношения изисква упорит труд.

След като преминат през изпитания и премеждия, двойките се научават да „се справят заедно в трудностите“. Представете си, че една връзка е като лодка, преминаваща през гръмотевични бури и опасни вълни. За да останат живи, и двамата партньори трябва да гребат в синхрон. След това идва славният момент на празнуване на това, което току-що са преживели заедно. Благодарни са един на друг и оценяват усилията си. И научават, че са по-силни, когато са заедно и действат като отбор.

Безусловна любов и желание

Поздравления, успяхте! Добре дошли на последното стъпало в една връзка: безусловна любов и желание. Някои хора го наричат любов от цялото си сърце, безусловна любов или истинска любов. Без значение как го наричате, едно е сигурно: Този вид любов е най-мощната от всички.

Имайте предвид, че тази обич не е перфектна, но се състои от приемане и прощаване. Състои се от това да се грижите за половинката си, като същевременно се грижите за себе си. Безусловната любов се основава на здрави очаквания, вместо на нереалистични. Така че, дори и да спорите за нещо, вие все пак сте дълбоко загрижени един за друг. Вашата любов е преди всичко.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Само истинската любов е способна да те накара да се почувстваш жива

Да се влюбиш в твой приятел означава да рискуваш приятелството си с него

Истинският мъж уважава жената до себе си и я приема като равен партньор

Tagged , , , , , , , , ,
на горе