Обичал ли те е истински ако не му липсваш след раздялата?
Любов и партньорство

Обичал ли те е истински ако не му липсваш след раздялата?

Раздялата настъпва. Очаквано или не – тя е факт. Просто се случва. Понякога, колкото и да обичаме някого, настъпва момент, в който пътищата на двамата се разделят. А причините са все различни – изневяра или друга форма на предателство, липса на любов, отчуждаване и т.н.

Но въпреки раздялата, любовта остава. Ти все още го обичаш. Все още се надяваш да поправите допуснатите грешки и да се съберете. Да, това е възможно, но разбира се трябва и двамата да го желаете. Ако само ти си тази, която искаш да си го върнеш – едва ли мечтата ти ще се превърне в реалност.

Ето знаците, които показват, че ти не му липсваш

 

Изтрил е всички снимки онлайн

Нормално е да ти липсва и да отвориш профила му, за да разбереш какво се случва в живота му. Но внимавай. Може да ти стане още по-неприятно, когато откриеш, че той е изтрил всички ваши снимки. Да, мила, със сигурност ще те заболи, когато разбереш това, но той ги е премахнал от профила си, защото най-вероятно не иска да си спомня за теб повече.

И те боли: снимките, на които сте заедно, вече ги няма. Независимо дали е избрал да архивира тези публикации или да ги изтрие изцяло, едно е сигурно: той продължава живота си. И не иска новите жени, с които среща, да знаят, че някога е имал връзка с теб.

От това, което публикува онлайн, той изглежда много по-щастлив

Дори и все още да сте приятели във Фейсбук, вие просто не комуникирате вече, както преди. Все още можеш да видиш снимките в профила му, които той публикува онлайн. И когато го видиш да споделя снимки или видеоклипове за това, което прави, забелязваш нещо: той изглежда много по-щастлив. Може би от една страна ще се зарадваш за него, но пък от друга ще ти стане много мъчно, защото това показва, че най-вероятно не страда и му е все тая за теб.

Той е продължил напред, скъпа. Време е и ти да го направиш. Заради теб самата. Заслужаваш го.

Връща ти всички подаръци

Още една неприятна част след раздялата е, когато той ти върне всички подаръци, които си му дала с такава любов. Това е ясен знак, че той няма никакви намерения да се събирате отново заедно. Иска да изтрие всеки спомен с теб и да изхвърли всяка вещ, която му напомня за теб.

Да, определено е болезнено, но не може да направиш нищо. Така е било писано. Този човек няма чувства към теб. И твърдо е решил, че иска раздяла.

Честно казано, така или иначе това са твои неща. Но това означава и много повече от това. И докато почиства стаята си от „непотребните“ вещи, той изтрива спомените от миналото. Може би не ги изтрива напълно, но със сигурност вече не иска да му се напомня за тях.

Има си друга

Стигнахме и до най-неприятният и болезнен за всяка бивша момент. И ако до сега си се надявала да се оправиш с него, то в този момент и последната надежда ще си отиде от теб. Мислила си си, че той ще осъзнае грешката си и ще се върне. И в един слънчев ден, изпълнена с надежди и мечти за вас двамата, се натъкваш съвсем случайно в социалните мрежи на негова снимка с друга жена.

Първоначално си казваш, че това е просто негова приятелка, докато не прочетеш коментарите под снимката и не разбереш, че това всъщност е новата му. Да, може да си представим как се чувстваш в момента. Но знай, че и това ще мине. И всяко нещо се случва с причина.

Той те избягва

Ти си в мола, когато мислиш, че го забелязваш, че е в отсрещния магазин. Опитваш се да се приближиш, но виждаш, че той върви в другата посока. Опитваш се да го последваш, но го губиш от поглед. В тази ситуация има голяма вероятност той да те е видял да се приближаваш към него.

Бягането и избягването на неудобен контакт е естествен отговор на тази ситуация, особено ако раздялата е все още прясна. Ако той буквално се опитва да те избегне, това може да е ясен знак, че той не иска повече да има нищо общо с теб.

Той вече не е толкова отворен към теб

Преди, когато си говорихте, той споделяше какво се случва с личния му живот, какво е мислил и как се чувства. Защото ти е имал пълно доверие и е обичал да ти споделя всичко. Но сега, когато сте разделени, разговорите ви стават все по-кратки и повърхностни.

Той е по-резервиран, не споделя толкова много мислите и чувствата си. Вече не чувства нужда да се отваря пред теб. Ако той започне отново да ти споделя, това може да ви сближи – нещо, което той може да се опитва да избегне.

Tagged , , , , , , ,
на горе