Послушай сърцето си. То най-добре знае какво ще те направи щастлива

Послушай сърцето си. То най-добре знае какво ще те направи щастлива
Любов и партньорство

Послушай сърцето си. То най-добре знае какво ще те направи щастлива

Всички искаме да спечелим в живота. Всички. Въпросът е: какво означава победата за теб и как я постигаш? И готов ли си да дадеш, за да получиш или? Готов ли си да платиш цената на успеха? Да преживееш провала и да продължиш напред, въпреки него?

Готов ли си да бъдеш победител в този живот. И искаш ли го наистина? За успешните хора, думата „не“ не съществува. Те приемат всеки страх и се изправят срещу него очи в очи. С една единствена цел, водени от желанието за успех. Водени от желанието за победа. Защото ти не ставаш победител. Ти се раждаш победител. Помни това.

Ето как да постигнеш успех в живота

 

Постави си ясни цели

Мъдрите хора казват, че когато се фокусираш върху цел, а не върху хора, животът ти ще бъде много по-добър и шансът да бъдеш щастлив – много по-голям. И това е вярно. Постигането на целите зависи изцяло от нас самите. Но независимо дали става въпрос за финанси, здраве или кариера, трябва да имаш цел, която определя победата за теб.

Направи целта си конкретна, измерима и възможна.Работи върху нея всеки ден и не се отказвай, дори и в началото да не ти се получава. Но в същото време, докато преследваш целта си, не забравяй да се грижиш и за себе си.

Силата се крие вътре в теб

Ако си мислиш, че не можеш – наистина няма да можеш. Ако си мислиш, че не заслужаваш това, което искаш – ти никога няма да го получиш. Ако си мислиш, че ще се провалиш – ти наистина ще се провалиш. Изхвърли всички негативни мисли в главата ти, които се опитват да ти внушат, че не можеш и че нямаш качества. Силата се крие вътре в теб. И знаеш ли какво? Когато разбереш това, ще почувстваш удовлетворение, смелост и щастие. Няма невъзможни неща.

Силата, която имаш в себе си, е много по-голяма, отколкото може да си представиш.

Проблемът е, че толкова често съмнението в себе си, мненията на другите и нашият негативен вътрешен монолог ни казват, че не си струваме да опитаме, защото никога няма да успеем. Но ти избираш. Картите са в твоите ръце. Ще играеш или ще се предадеш още преди да си започнал?

Отнасяй се с другите с уважение

Никога няма да харесаш всички, които ще срещнеш, нито трябва да опитваш да го правиш. Но силно те съветваме да уважаваш другите колкото е възможно повече и да слушаш какво казват.

Може да научиш повече, отколкото очакваш, и дори  и твоите врагове и хората, които не харесваш. Всеки един човек в нашия живот носи урок със себе си. Урок, който трябва да научим и да запомним.

А колкото до уважението: най-добре е да уважаваш всички, които срещаш, дори и да се отнасят грубо с теб. Човек дава на света това, което носи в себе си.

Следвай целите си докрай

За никого не е тайна колко много хора започват да следват целите и мечтите си и още след първата пречка те се предават и се връщат на изходна позиция. Дори и някои от тях не събират смелост да се опитат отново и просто се отказват от всичко. Но дали това е правилно? Разбира се, че не. Ако наистина искаш нещо силно, то тогава трябва да се бориш за него. В живота нищо не се дава даром и ти трябва да знаеш това.

Не се отказвай. Ще срещнеш много препятствия и хора, които ще се опитат да ти внушат, че не си достоен за това, което искаш. Но ти сам избираш дали да ги послушаш или да продължиш напред по пътя към върха, въпреки всичко и въпреки всеки. Бори се, скъпи човече! Бори се всяка минута. Всяка секунда.

Намери своята сродна душа

Проблемът е, че в живота се срещаме и излизаме с толкова много хора, които просто не са подходящи за нас и това може да доведе до чувство на безнадеждност и безполезност. Защо изобщо да се притесняваш и как би могъл да разбереш със сигурност дали това, което чувстваш, е истинска любов или просто временно увлечение.

Въпрос, който измъчва всеки един от нас. Дори и тогава, когато сме силно влюбени. Особено тогава. Е, отговорът е строго индивидуален. Просто послушай сърцето си. То знае всичко.

Представа си нямаш колко сладка е победата. Още повече, когато ти е било трудно и е изглеждало невъзможно. Един ден ще си благодарен на самия себе си, че не си се предал, а си продължил тогава, когато най-много си искал да се откажеш. Вярата е ключът към успеха.

Tagged , , , , , ,
на горе