ЛЕК ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХИ: Подобрява зрението, подпомага щитовидната жлеза, укрепва имунната система и…

ЛЕК ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХИ: Подобрява зрението, подпомага щитовидната жлеза, укрепва имунната система и…
Добра форма Интересно

ЛЕК ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХИ: Подобрява зрението, подпомага щитовидната жлеза, укрепва имунната система и…

Този лек от зелени орехи, който подобрява зрението, подпомага щитовидната жлеза, укрепва имунната система, беше споделен с мен от моя близка, която го използва редовно, от много години насам. Благодарение на него, тя рядко страда от сезонни вируси и настинки през есенно-зимния период.

Ето как да си приготвите този вълшебен ЛЕК ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХИ и да си осигурите добро здраве.

Зелени орехи със захар и мая.

Необходими са ви 15 зелени орехчета, които трябва да са още млади и крехки. Периодът преди средата на юли месец. Измийте ги много старателно и изчакайте водата да се отцеди. Нарежете младите орехчета на шайбички и ги поставете в 3-литров буркан.

В два литра вода разтворете 30 гр. прясна мая за хляб, като спазвате правилото, че водата трябва да е хладка. Щом маята шупне, добавете 1 кг. захар и разбъркайте добре.

След като захарта се разтвори добре, добавете течността в буркана с нарязаните орехчета. След това залейте с вода, така че да останат около 5 см. въздух.

Накрая „запечатете“ буркана с марля и го оставете на топло място, без пряката слънчева светлина.

След месец филтрирайте съдържанието, с помощта на гъста марля или обикновена ленена кърпа.

Приемайте 1-2 с.л./дневно, задължително между храненията.

Алкохолна тинктура от зелени орехи.

Алкохолната тинктура от млади орехчета е отлично средство при болки в стомаха и стомашно-чревни разстройства.

Необходими са ви 30 броя млади зелени орехчета. Измийте ги добре и нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в 3-литров стъклен буркан. Залейте ги с 1 л. алкохол и запечатете с PVC капачка, за да не се изпари алкохолът.

Бурканът се оставя в слънчева стая. Настойката трябва да се филтрира след 2 седмици. Получената тинктура налейте в бутилка или буркан от тъмно стъкло и затворете добре.

Приемайте по 10 мл. от тинктурата, 3 пъти/дневно, половин час преди хранене. Облекчава болките в стомаха или друг вид разстройства на стомашно-чревния тракт, подобрява храносмилането.

Сладко от крехки зелени орехчета.

Сладкото е много е полезно за щитовидната жлеза!

Почистете зелената обвивка на орехчетата. Залейте ги със студена вода и оставете в хладилника за 36 часа. Необходима смяна на водата 2-3 пъти.

Количеството захар трябва да бъде 1:1 с количеството суровина. Според количеството изберете подходяща тенджера. Сипете на дъното малко вода. Изсипете заготовката от орехчета, добавете захарта. Оставете на бавен огън, докато захарта се разтвори. Отстранете от котлона и оставете да „почива“.

След кат минат 5-6 часа, отново върнете на тих огън. След като заври, отново отстранете и оставете да изстине. На третият път оставете да заври и варете на слаб огън за 30 мин.

Готовото сладко сипете в чисти буркани и ги затворете плътно. Стерилизирайте за капачката.

Рецепта за възпалено гърло.

Наберете млади орехчета, времето преди средата на месец юли. Минете ги през месомелачка, заедно с количеството захар, което трябва да бъде 1:2. Например на 1 с.л. смлени орехчета се слагат 2 с.л. захар. Оставете да престои 1-2 седмици и приемайте по 1 ч.л. сутрин. Ако не ви понася разредете в топла вода и пийте.

Лечебно масло от зелени орехи.

Лек за цялото семейство!

Необходими продукти:

– 42 бр. млади, млечни орехчета;

– 400 мл. водка – за 2 дози;

– 400 гр. захар – за 2 дози.

Начин на приготвяне:

С помощта на блендер или месомелачка смелете млечните орехчета. Прехвърлете ги в 2-литров стъклен буркан. Прибавете водката (200 мл.) и захарта (200 гр.). Позиционирайте бурканът на тъмно място за 45 дни. След това течността се прецежда много внимателно. Съхранявайте в хладилник.

Към същата суровина от ядки, добавете останалото количество водка и захар. Отново запечатете и оставете за 45 дни на тъмно място.

След като измине и този период. Внимателно прецедете и втора доза. Смесете с първата част.

Лечебното масло от зелени орехчета е готово.

Приемайте по 1 с.л., веднъж/дневно.

Ако усетите, че започвате, да се разболявате (от настинка), тогава вземете 1 с.л. от маслото и постепенно преглъщайте, сякаш изплаквате гърлото си.

Ако залеете същите орехчета за трети път с водка, тогава ще получите лек за болки в ставите.

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе