Диетата на Мадлен Геста, по която полудя френският елит

Диетата на Мадлен Геста, по която полудя френският елит
Добра форма

Диетата на Мадлен Геста, по която полудя френският елит

 

 

Диетата на френския диетолог Мадлен Геста е една от най-щадящите диети, които въпреки това позволяват да се постигнат значителни резултати в отслабването. Много представители на френския елит – политици, актьори, звезди на шоубизнеса – са силно пристрастени към хранителната система на мадам Гест. Достатъчно е да погледнете актуални снимки на Катрин Деньов, Изабел Аджани, Жулиет Бинош, Жерар Депардийо, за да се уверите: диетата не само помага за отслабване, но и подмладява!

 

Много от клиентите на мадам Геста наричат ​​зеленчуковите й бульони вълшебни. И не напразно – в края на краищата именно те помагат на хората да отслабнат с 10, 20, а понякога дори с 30 кг.

 

Диетата на Мадлен Геста: каква е концепцията?

Диетата на Мадлен Геста не е строга система от забрани и ограничения, а нищо повече от … гастрономическа игра! Във всеки случай, така казва самата мадам Геста. Какво предлага тя? Първо, има прости и леки, здравословни ястия, приготвени от пресни зеленчуци. Но диетоложката обръща внимание на детайлите – а именно начинът на хранене. Например – пиене на обикновена вода или зеленчукови бульони от луксозни чаши за вино или ядене на обикновени плодове, сякаш са шедьоври на най-скъпите шоколадиери в света.

 

Основните храни, които най-често се включват в диетата на Мадлен Геста, са риба, зеленчуци на пара, кисело мляко, плодове и чест прием на течности. От сладките храни и десерти – само мед, сушени плодове и неподсладен конфитюр.

Основното меню на диетата се състои само от три ястия: зеленчуков бульон, ястие с ферментирало мляко и специална ръчно приготвена лимонада Hydromel (четвърт литър чиста вода, един изцеден лимон и 1 ч. л. мед). Схемата е проста: диетата продължава 10 дни. В дни No1, 2, 8 и 9 се набляга на зеленчуковия бульон, в дните No3, 4, 5, 6, 7 и 10 – на ястията с ферментирало мляко. Напитката „Хидромел“ се консумира всеки ден.

 

Един ден с Мадлен Геста

Първата сутрин от диетата, както и всички следващи, започва с половин литър негазирана вода, изпита на малки глътки още в леглото. Час по-късно можете да закусите – мадам Геста съветва да изпиете чаша неподсладено какао с 2 ч.л. пчелен мед. 15 минути преди какаото или половин час след него можете да изядете един грейпфрут. Тази проста закуска трябва да е достатъчна, за да ви зареди с енергия и да ви даде усещане за ситост за следващите 2-3 часа с доста ниско количество калории.

 

За обяд диетологът Мадлен Геста съветва да се яде риба (постна и не повече от 200 г) и зеленчуци на пара. За вкус можете да поръсите зеленчуците със зехтин. След 2-3 часа можете да изядете чаша нискомаслено кисело мляко с живи култури, с добавка на пресни плодове и лъжица мед. За вечеря (около 19 часа) – зеленчуков бульон от домати, моркови и праз. Целият обем на бульона (около 1,5 литра) трябва да се изпие на три дози с интервал от 10-15 минути. В дните на ферментирало мляко вместо бульон се яде обезмаслена извара (не повече от 250 г) – или с горски плодове и мед, или с добавка на нарязани репички, краставици и билки. Ако гладът ви мъчи – бавно, дъвчейки почти до течно състояние, изяжте по една сушени кайсии или сини сливи.

За десет дни на диетата е възможно да загубите до 5-6 кг наднормено тегло.

Диетата на Мадлен Геста е помогнала на много френски кино и поп звезди да се отърват от излишните килограми, като същевременно изглеждат свежи и в добра кондиция. Така например любимецът на дамите Жерар Депардийо е отслабнал с над 20 кг под наблюдението на Мадам Геста! Политици, влиятелни бизнесмени и техните съпруги не се притесняват да се обръщат към нея за професионална помощ. И както повечето клиенти уверяват, диетата Мадлен Геста не само е в състояние да спаси човек от наднормено тегло, но и да му върне няколко години младост! Във всеки случай всички клиенти на мадам Геста отбелязват, че са започнали да изглеждат по-добре и млади, сякаш времето се е върнало назад.

Не искате ли да проверите сами, опитвайки се да отслабнете с диетата на Мадлен Геста?

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе