Какво никога да не пренебрегвате заради връзка (втора част)

Какво никога да не пренебрегвате заради връзка (втора част)
Любов и партньорство

Какво никога да не пренебрегвате заради връзка (втора част)

Връзките са сложно нещо и никога не можем да сме сигурни, че знаем правилната формула за успеха им. Колкото и да влюбени да са двама души, те постоянно трябва да се грижат за отношенията си, за да не изчезне искрата помежду им. В стремежа си да угодят на партньора си обаче, някои хора правят твърде много компромиси със себе си, които може да имат болезнени последствия. Ето какво никога не трябва да пренебрегвате заради една връзка (първата част на темата четете ТУК):

Мечтите и целите ви.

Никога не се отказвайте от мечтите си в името на една връзка. Тя трябва да бъде трамплин, от който да преследвате мечтите си, а не място, което ви държи оковани и разочаровани. Когато другият е ревнив и несигурен, той се опитва да потисне половинката си, така че да може да я контролира. Ако това ви звучи като вашата връзка, осъзнайте, че е нездравословно. Щастливите отношения помагат на хората в тях да вървят напред и да се развиват, а не да тъпчат на едно място.

Съществуващи връзки, които са важни за вас.

Добри приятели може да бъде трудно да се намерят и ако имате няколко прекрасни и лоялни такива, никога не се отказвайте от тях заради връзка. Всеки партньор, който очаква от вас да се откажете от приятелства заради него , е егоистичен и вероятно контролиращ. Здравата връзка позволява на приятелите и семейството да съществуват щастливо заедно с нея. Приемете го като предупредителен знак, ако партньорът ви се опитва да ви изолира от приятелите и семейството ви.

Самоуважението.

В стремежа си към любов понякога можем да прекрачим някои граници, свързани с уважението към самите себе си, които обикновено не бихме помислили да преминаваме. Независимо дали това включва поведение, което намирате за унизително, или позволявате да бъдете третирани по неуважителен начин, това е още един знак, че връзката не е добра за вас. Никога не позволявайте на някой да ви кара да губите уважението към себе си и ако такъв човек е около вас, опитайте се да се освободите от него.. Ако позволите това отношение да продължи, то ще се влоши и в крайна сметка ще се презирате, че сте го позволили.

Идентичността си.

Когато се потопим в една връзка, ние сме склонни да приемем интересите и навиците на нашите партньори. Няма нищо лошо в този процес, тъй като това донякъде ни помага да се свържем един с друг. Проблемът идва, когато започнем да губим своята идентичност и приемаме твърде много характеристики на партньора си. Ако сме твърде повлияни от нашите партньори, може да спрем да вземаме решения за себе си.

Способността за взимането на решения.

Мислете за вземането на решения като за мускул, който отслабва, ако не го използвате често. Колкото повече приемаме решенията на нашите партньори, толкова по-малко е вероятно в бъдеще да започнем да мислим за себе си. Това не означава, че трябва да взимате всяко решение самостоятелно, като игнорирате мнението му, но не хуквайте при него за съвет при всяко ходене до магазина например. Мислете сами и продължавайте да взимате решения, колкото и малки да са. Това помага да поддържате чувството си за индивидуалност, както и способността си да стоите на краката си.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе