Какво никога да не пренебрегвате заради връзка (първа част)

Какво никога да не пренебрегвате заради връзка (първа част)
Любов и партньорство

Какво никога да не пренебрегвате заради връзка (първа част)

Всяка връзка изисква компромиси от страна и на двамата партньори, за да има хармония и отношенията да се развиват в положителна посока. И докато в някои ситуации е добре да отстъпите и да се съобразите с желанието на половинката си, има граници, които не бива да преминавате. Ето някои от нещата, които никога не трябва да пренебрегвате в името на едва връзка:

Самочувствието, увереността и вярата в себе си.

Някои взаимоотношения извличат най-доброто в нас, други ни карат да се чувстваме недостойни и неуверени в себе си. Ако откриете, че сте пълни със съмнения в себе си и сте по-малко уверени, отколкото сте били в началото на връзката, може би е нужно вече да анализирате откъде идва това усещане. Здравата връзка трябва да осигури солидна основа, от която да изследвате света и да постигнете всичко, на което сте способни. Ако се чувствате маловажни и връзката обезличава силните ви страни, това е предупредителен знак, на който трябва да обърнете внимание.

Личната и финансовата независимост.

Да бъдете във връзка може да бъде прекрасно преживяване. Винаги обаче е важно да поддържате своята независимост и да не позволявате да губите своята идентичност. Дори и да имате общи финанси, което е напълно нормално, запазете отделна банкова сметка. Независимостта е здравословна и винаги ви помага да почувствате, че сте във връзката, защото искате да бъдете, а не защото трябва да бъдете.

Правото да решавате сами – свобода на избор.

Никога не се отказвайте от мнението си и свободата на избор, за да направите така, че друг човек да е щастлив. Компромисът е важен и печелившата ситуация е идеалният резултат, но внимавайте с партньорите, които се опитват да ви контролират. Независимо дали това включва негативни коментари относно начина, по който се обличате, начина, по който готвите и/или почиствате къщата или приятелите, които имате – изберете сами и не бъдете манипулирани да правите неща, с които не сте съгласни, за да запазите мира в отношенията.

Право да бъдете себе си.

Защитете основните си особености и личностни черти и никога не се отказвайте от своето собствено аз, за да угодите на другия. Всички ние се променяме до известна степен във взаимоотношенията, но внимавайте да не се стараете твърде много и в крайна сметка да не загубите себе си в процеса. Тези, които ви обичат, няма да искат да се промените и ще обожават дори всичките ви несъвършенства. Постоянните опити да промените себе си ще подкопаете вашата увереност и самочувствие, което може да се отрази зле и на психиката ви.

Щастието ви.

Има моменти, когато страхът ни от самота е по-голям от желанието ни за истинско щастие. В резултат на това оставаме във взаимоотношения, които не ни помагат да извлечем най-доброто от нас. Оставаме в безсмислени връзки, защото се страхуваме от неизвестното и в крайна сметка си правим огромна мечешка услуга. Имате само един живот – опитайте се да не го пропилявате във връзка, която ви прави нещастни. Откажете се от отношения, които подкопават чувството ви за щастие и удовлетвореност в дългосрочен план. Ако се чувствате неоценени и нещастни, запитайте се защо и преценете дали връзката, в която сте, има нещо общо с вашата тъга.

Следва продължение.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе