Как отново да запалите искрата във връзката си
Любов и партньорство

Как отново да запалите искрата във връзката си

Връзките понякога могат да бъдат трудни и чувствата да охладнеят, колкото си силни да са били в началото. Тогава двамата партньори се изправят пред решението дали да остане заедно или да се разделят. Ако в момента сте в тази позиция и се колебаете дали искате да продължите връзката, важно е да знаете, че тя може да премине през много различни фази. Само защото сте загубили чувства в момента, не означава, че никога не можете да ги върнете.

Най-важният фактор е вие и вашият партньор да искате еднакви неща, без значение в коя крайност са те – дали терапия или развод. Ако никой от вас не се интересува от спасяването на връзката ви, няма да се получи, освен ако нямате много сериозна причина да останете заедно.  В случай, че все пак искате да оправите нещата, има начини как да го постигнете.  Ето някои съвети как да го постигнете.

Направете крачка назад, за да продължите напред.

Спомнете си каква е била връзката ви в началото и се запитайте какво тогава е било различно. Променили ли сте по някакъв начин навиците си и отношението към другия? Опитайте се да преживеете тези стари моменти, като например излизане на среща, поръчване на същите ястия, които бихте яли тогава, или просто правене на любимото ви занимание заедно. Макар да ви се струва, че от това няма полза, именно така ще си спомните какво сте изпитвали към този човек преди и защо.

Помнете нещата, които обичате в партньора си.

Помислете за качествата, които обичате и цените в партньора си. Обърнете внимание това у него, което предизвиква усмивка у вас, като чувството му за хумор или колко спонтанен е. Ако тези черти имат най-голямо значение, планирайте заедно повече забавление, като изследвате нови дейности по вълнуващ начин. Ако не това, а отношението му към вас го прави страхотен партньор, прекарвайте повече време заедно, вместо да оставяте други въпроси да имат приоритет.

Изградете култура на признателност и уважение.

Всички имаме своите недостатъци. Вместо да се фокусирате върху тези на партньорите си, научете се да ги приемате. И винаги, когато можете да изразите нещата, които цените в партньора си, не забравяйте да го направите. Когато половинката ви прави нещо правилно, може да му благодарите за това и да му кажете, че го оценявате, например когато ви е помогнал с някое домакинско задължение.

Говорете с него.

Въпреки че може да изглежда очевидно, много двойки забравят как да седнат и да говорят помежду си. Дори да не сте директни и да не му кажете как се чувствате веднага, малките разговори могат да ви доведат до смислени дискусии на по-късен етап. Когато това се случи, бъдете откровени и уведомете партньора си как се чувствате. Заедно ще можете да решите как да продължите напред. С честност и доверие общуването може да ви даде тласъка, от който се нуждаете, за да възобновите връзката.

Нормално е да имате моменти, в които се чувствате повече или по-малко влюбени в партньора си. В същото време е болезнено се съмнявате в бъдещето на връзката си, затова преди да предприемете каквото и да е, опитайте да обсъдите проблема с половинката си и заедно потърсете решение.

Вижте още ⤵️

7 изпитани флирт -трика, за да привлечете всеки мъж

5 причини да се влюбите в Скорпион

Как да разберем, че жената не се чувства обичана от партньора си 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе