Как да направите престоя в банята по-лесен за кучето ви

Как да направите престоя в банята по-лесен за кучето ви
Домашни любимци

Как да направите престоя в банята по-лесен за кучето ви

Един от най-големите кошмари за вашето куче е, когато настъпи моментът за баня. Повечето от вас със сигурност са се смяли много на клипчета в интернет с кучета, които бягат от къпането, все още със шампион по козината или нападат своя стопанин от омраза към душа или ваната. Когато обаче самите вие се сблъскате с тази неравна борба, ще разберете, че това наистина не е никак приятно за животното. Има различни техники, които можете да приложите, за да накарате домашния си любимец да се чувства малко по-спокоен, когато го къпете, но е най-добре да започнете с това, докато кучето ви е още малко. По този начин ще му дадете време да свикне с банята и да разбере, че това не е нещо чак толкова лошо. Ето някои съвети:

Подгответе предварително своите принадлежности. Що се отнася до скъсяването на времето за къпане на вашето куче, едно от най-важните неща, които трябва да запомните, е да бъдете подготвени. Това включва да имате предварително готов шампоан, кърпи, чаша за изплакване и всички играчки или лакомства, които бихте могли да използвате. Ако кучето ви вече е нервно във ваната, то ще се стресира още повече, ако го оставите само на онова страшно място, докато отидете да вземете нещо, което сте забравили.

Напълнете ваната, преди кучето ви да влезе. Друг начин да направите нещата по-малко стресиращи за вашето куче е като напълните ваната с топла вода, преди да го сложите вътре. Звукът от течаща вода може да е нещо безобидно за нас, но за кучета, които мразят времето за баня, този шум от пръскането на вода причинява много допълнителен стрес.

Уверете се, че ваната ви не се плъзга. Кучето ви плъзга ли се, когато е във ваната? Ако е така, ще искате да сте сигурни, че сте сложили стабилна повърхност. Страшно е да загубите опората си във ваната. Така че, преди да изкъпете кучето си, уверете се, че дъното на ваната не се приплъзва.

на горе