Къпаната баница е едно от най-популярните ястия у нас. Не само, че е лесно за приготвяне, но може да се хапва както на закуска, така и на вечеря. Ако се чудите какво да приготвите, а не ви се стои дълго време до печката, предлагаме ви една лесна и бърза рецепта за къпана баница:
Необходими продукти:
7 яйца
1-2 щипки сол
брашно
масло или маргарин
сирене
подсолена вода
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от яйцата, брашното и солта. Правим 14 топки. От всяка разточваме по една кора с големината на тавата, в която ще печем. Оставяме ги за 15 минути. Намасляваме тавата и поставяме първата на дъното. Отгоре я намазваме само с мазнина. За другите приготвяме два съда – с топла и със студена подсолена вода. Така започваме да ги поставяме за около 15 секунди във всяка от водите. На всеки 3-4 кори слагаме натрошено сирене. Последната кора, подобно на първата отново слагаме без да е минала през вода. Печем баницата в предварително загрята умерена фурна докато се зачерви.