5 лесни стъпки за почистване на кожата на лицето

5 лесни стъки за почистване на кожата на лицето
Красота

5 лесни стъпки за почистване на кожата на лицето

Не винаги е възможно да почистим кожата на лицето си лесно, защото както знаем, съществуват много причини за появата на акне. Ще ви покажем 5 лесни стъпки, които със сигурност ще ви помогнат да разберете как да направите кожата си красива и чиста.

5 лесни стъпки за почистване на кожата ви:

Тези действия са насочени предимно към това да разберем общите причини за появата на акне и какво го провокира. Ако проблемът е сериозен, тогава най-доброто решение би било да се свържете със специалист – дерматолог, за да разберете причината и да намерите най-доброто лечение и адекватни грижи. Ако състоянието на кожата като цяло ви устройва, но от време на време забелязвате да се появяват обриви по лицето и запушване на порите, опитайте тези няколко трика.

Стъпка 1: Обърнете внимание на това, което е в контакт с лицето ви

Колкото повече мръсни предмети докосват лицето ви, толкова повече усилия трябва да приложи кожата, за да се защити и толкова по-голям е шансът за получаване на обриви. Обърнете специално внимание на такива предмети, както и не пипайте кожата на лицето си с мръсни ръце.

• Четки за грим – Изплаквайте ги редовно и ги подсушавайте старателно, за да предотвратите това разкрасително средство да се превърне в развъдник за микроби. Четките за нанасяне на фон дьо тен, коректор и други подобни течни продукти трябва да се мият по-често, отколкото сухите четки.

• Калъфка за възглавници – Прекарваме много време в леглото, така че си струва да се замислим с какво контактува кожата ни през всички тези 6-8 часа. Освен това нощта е времето, когато всички процеси в епидермиса на кожата се изпълняват активно. Поддържайте калъфката си чиста!

• Кърпа – Най-доброто решение е да използвате хартиени кърпи: те са за еднократна употреба и не натрупват бактерии. Ако не обичате да триете и подсушавате лицето си с хартиена кърпа, тогава се старайте да изпирате кърпата си за лице възможно най-често.

• Чисти ръце – Колкото и грубо да звучи, измийте ръцете си, преди да докоснете лицето си. По-добре е да го направите повече от веднъж, но бъдете сигурни, че няма да има вреда за кожата.

• Козметика – Не всички храни са некомедогенни. Ако някакво средство провокира акне, дори в оскъдни количества и вие сте сигурни в това, тогава е по-добре да му намерите алтернатива и да откажете да го използвате повече.

Стъпка 2: Добра хидратация

Кожата не може да бъде красива и чиста, ако и липсва влага. Невинаги успяваме да приемем правилното количество вода през деня, което да подхранва кожата достатъчно, така че тя да задържа влагата добре. Не пренебрегвайте този факт. Добрата хидратация е ключът към изчистването на кожата.

Стъпка 3: Прием на витамини в съчетание с балансирано хранене

Много е важно да се опитате да се придържате към разнообразни храни, така че тялото да получи всичко, от което се нуждае. Затова включете повече храни в диетата си, вслушайте се в организма какво има нужда да приемате и не пренебрегвайте този важен сигнал. Вземете витаминни добавки, за да сте сигурни, че получавате всичко необходимо. Обривите по лицето често могат да бъдат резултат от небалансирана диета, липса на витамини и минерали в менюто ви.

Стъпка 4: Намалете приема на храни, предизвикващи акне

Ако кожата ви е проблемна и склонна към акне, намалете възможно най-много храните, които и пречат да бъде чиста. Обикновено кожата може да реагира с обриви на пушени меса, твърде солено или много сладко и мазни храни. Възпаленията често се предизвикват от морски дарове, шоколад, алкохол и млечни продукти. Ако не сте забелязали такава връзка, тогава, за всеки случай, наблюдавайте състоянието на кожата, в зависимост от диетата ви, в продължение на една седмица.

Стъпка 5: Редовна грижа за кожата

Всеки тип кожа има свои собствени нужди, на които трябва да отговаря ежедневната грижа. Някои типове кожа се нуждаят от по-често от почистване, а други – от подхранване и защита. Определете вашия тип кожа и в никакъв случай не използвайте продукти, които не са предназначени за нея, в противен случай ви се гарантира възпаление и влошаване на състоянието и.

Tagged , , ,
на горе