Как това да спите отделно може да помогне на връзката ви
Любов и партньорство

Как това да спите отделно може да помогне на връзката ви

Ако пандемията е причинила малък разрив в отношенията ви с партньора, знайте, че не сте сами. Необичайната ситуация, в която живеем, постави на изпитание много на пръв поглед здрави и стабилни връзки, тъй като всеки е изнервен повече от нормалното. Дори и хъркането, което със сигурност не е приятно, но преди може да сте приемали за нещо нормално, днес може да ви изкара извън релси и да ви се прииска да отидете да спите в другата стая.

Има много причини, поради които може ви се наложи да спите отделно и това не трябва да ви притеснява. Хъркането е само една от тях. Ако някой от вас работи късно вечер и се прибира в малките часове на денонощието, е добре да спи в отделна стая, защото в противен случай може да събуди другия и да наруши съня му. Същото е и в обратната ситуация, ако партньорът ви трябва да става твърде рано, а вие се нуждаете от още някой допълнителен час в леглото.

Пълноценният сън помага за доброто общо благосъстояние на човек и затова е изключително важен. Макар и да е трудно, понякога може да предприемете тази стъпка за определени дни в седмицата или месеца, за да можете и двамата да се наспите и да сте заредени с енергия.

Важното е да поговорите с партньора си и да изясните, че спането отделно не означава разрив в отношенията. Вероятно ще ви е трудно да спите разделени с любимия ви човек, но ако имате сериозни проблеми със съня по някоя от изброените причини, дайте си малко време за себе си. Същественото тук е да споделяте открито за проблема си и защо се налага да вземете това решение, за да може човекът отсреща да ви разбере и да получите неговата подкрепа.

Дори и да не спите заедно, това не означава, че не трябва да се придържате към навиците си. Прекарайте време заедно преди лягане, гледайте заедно филм, говорете си и поддържайте физическа близост, вместо да се затворите в отделни стаи.

Ако все пак не сте готови на тези стъпки и не може да се отделите от половинката си или жилището ви не го позволява, опитайте се да намерите решение на проблема. Например уред за бял шум може да заглуши хъркането или да спите с отделни одеяла, за да не се налага да теглите завивката през нощта. Най-важното е да споделяте открито с партньора си и заедно ще намерите най-подходящото решение.

Tagged , , , ,
на горе