1 ЮЛИ – необикновена среща със силата на зората - Щастливите жени - HappyWoman.bg

1 ЮЛИ – необикновена среща със силата на зората

1 юли - Джулай Морнинг
Празници Интересно

1 ЮЛИ – необикновена среща със силата на зората

1 ЮЛИ – Джулай Морнинг, е един необичаен ден, защото много хора вярват, че посрещането на Слънцето е магическо и мистично действие. Празникът е известен и като Джулай Морнинг (July Morning), който се празнува по нашето красиво Черноморие, през нощта на 30 юни и сутринта на 1 юли.

Джулай Морнинг е специален празник, зареден с магията на слънцето, светлината, топлината.

Енергията на думите-с тях „градим или рушим“ мостове 

КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 1) 

КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 2) 

Как да се заредите с положителна и лековита енергия от природата? 

Дърветата-естествени лечители 

1 ЮЛИ, Джулай Морнинг, July Morning – необикновена среща със силата на зората!

Посрещането на зората, на първите слънчеви лъчи, е като че ли прочистване на всичко живо, което ни заобикаля. Прочистване на живота в града, от градската суматоха, суетата, алчността, порочността, похотта, забравената връзка с природата (с Източника), глобализацията на човешката цивилизация, като цяло.

Други символизират и свързват 1 юли – Джулай, Джулая с акт на освобождение (отваряне) на съзнанието, трети се надяват, че след този вълшебен ден, да започнат живот на чисто – по-интересен, по-щастлив, по-духовен.

Като цяло Джулай Морнинг ще намери своето собствено значение за всеки един от нас.

Историята на този празник датира от края на 70-те години на миналия век. Но основата причина за създаването му, е недоволството на младите хора от тогавашната система на управление.

Може да се каже, че празникът е възникнал напълно спонтанно. Веднъж на хипи парти било направено предложение да се стигне до морския бряг, но не просто за почивка и плуване, а за изразяване на мирен протест срещу използваните методи за управление на българското общество.

Предложението било одобрено. До вечерта, на 30 юни, млади хора започнали да прииждат отвсякъде към бреговете на Черно море.

Сякаш вечерта била магична, преминала в песни, танци около огъня и, разбира се, разговори между хората. Тези, които не били заспали, посрещнали изгрева. Те се насладили на вълшебството на зората – мистично красивият изгрев над Черно море. А срещата на утрото свързали със срещата на един нов – по-добър, по-свободен, по-смислен, по-духовен живот.

Още за 1 ЮЛИ – Джулай Морнинг, July Morning…

Първоначално на морският бряг се събирали хора, които са близки по дух и се стремели към извоюване на свободата. Те се наслаждавали на изгряващото слънце, вярвайки, че скоро ще дойде прекрасно бъдеще за всеки, който участва в това мистично събитие.

Въпреки всичко, празникът се провежда и до днес, променяйки донякъде идеята си. Традицията да се събират хората по нашето крайбрежие, за да посрещнат първата юнска зора, се е съхранила, но вече не става дума за промени в режима.

Сега основният смисъл и цел на денят на Джулай, е да се вдъхновяваме от първите летни слънчеви лъчи, които символизират нов живот и да ги възхваляваме под звуците на култова музика.

Много хора обичат July Morning, само защото благодарение на него имат всички причини да избягат от мръсния град, да забравят за градската цивилизация и просто да отпразнуват дългоочакваното лято.

Кое е любимото място за посрещане на първите слънчеви лъчи на Джулай Морнинг?

Почитателите на традицията имат своето любимо място – това е село Камен бряг, намиращо се недалеч от Каварна, в най-източната точка на нашата красива Родина. Мястото, никак не е избрано случайно, защото именно тук се виждат първите лъчи на изгряващата зора.

Тъй като празникът е доста популярен, има много живописни кътчета, където е възможно да посрещнете изгревът на 1 юли. Много от тях са се превърнали в места за фестивали с участието на популярни групи.

Днес празникът става все по-известен, с всяка изминала година. Сега, не само нашите съграждани се събират, за да се насладят на изгрева, но идват почитатели от други европейски държави.

Сега, за да участвате в празника на Джулай Морнинг, можете да го направите навсякъде по българското Черноморие. Основното нещо е да вземете със себе си добро настроение, а също така искрено да вярвате, че срещата ви със Слънцето определено ще бъде началото на нов и щастлив етап в животът ви!

Всеки може да се присъедини към посрещането на зората. За целта е достатъчно да пристигнете до вечерта на 30 юни и да се настаните по бреговете на българското Черноморие.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , , , , , , , , , , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица