Тази рецепта за пилешки гърди е лесна и кратка за изпълнение. Дори не можете да си представите, докато не опитате, колко необичайно вкусни се получават.
ПРИЯТНО ГОТВЕНЕ!
Необходими продукти:
– Пилешки гърди – 3 бр.;
– Лук – 2 глави;
– Чесън – 1-2 скилидки;
– Кашкавал – 100 гр.;
– Бульон – 300 мл.;
– Брашно – 2 с.л.;
– Зехтин или друг вид растителна мазнина;
– Оцет балсамико – 2 ч.л.;
– Сол – на вкус;
– Черен пипер – на вкус;
– Подправка за пилешко месо – по ваше желание.
Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка
Начин на приготвяне:
Нарежете двете глави лук на полумесеци. Вземете дълбок съд (който да е подходящ и за печене във фурна), сипете растителна мазнина, след което запържете лука за около 15 минути.
Добавете оцет балсамико, разбъркайте добре и гответе още 5 минутки.
Нарежете пилешките гърди на хапки.
В малка купичка смесете подправките – солта, черния пипер, подправката за пилешко месо. Изсипете ги върху нарязаните на хапки пилешки гърди. Омесете добре месото с подправките.
Наситнете скилидките чесън и ги добавете към месото и подправките.
Извадете запърженият лук от тигана, а на негово място сложете месото и го запържете по ваш вкус.
Извадете запърженото месо и изсипете бульона в дълбокия съд. Прибавете количеството брашно, разбъркайте добре и гответе само 2 минутки. Веднага след това върнете обратно в тигана лука и запържените пилешки гърди.
Вземете едро ренде и минете кашкавала през него, след което поръсете ястието.
Така приготвеното ястие поставете във фурната за около 20 минути, при температура на печене 180°С.
След като извадите ястието от фурната – за завършек и по ваше желание можете, да поръсите със зелена подправка.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!