Чудодейно средство за вашата красота – вижте кое е то

Чудодейно средство за вашата красота – вижте кое е то
Здраве и красота

Чудодейно средство за вашата красота – вижте кое е то

Чудодейно средство за вашата красота – вижте кое е то! Това е наистина уникален продукт: той помага за ефективното премахване на стриите и идеално предпазва кожата от напукване през студения сезон. Подхранва кожата с мастни киселини, възстановява нейната еластичност, подхранва увредената кожа, премахва бръчките, омекотява кожата

Чудодейно средство за вашата красота – вижте кое е то

Как да предпазите косата си от слънцето: летни съвети

Три причини да използвате рициново масло за блестяща коса сега: съвет от експерт

Чудодейно средство за вашата красота – вижте кое е то

Какаовото масло, което е студено пресовано, е наистина уникален продукт. Полезните му свойства въздействат върху човешкия организъм както отвътре (при консумация), така и отвън (при използване за козметични цели).

Какви са ползите от какаовото масло?

  • основен източник на полифеноли
  • отличен регулатор на метаболизма на мазнините в организма
  • поради наличието на магнезий укрепва сърдечния мускул
  • благодарение на флаванолите, той подхранва мозъка, като увеличава притока на кръв, особено в областите, отговорни за паметта и реакцията
  • Благодарение на епикатехина, помага за възстановяване на еластичността на кръвоносните съдове

Какаово масло: грижа за лицето и косата

Какаовото масло е незаменим помощник в домашната козметология. Използва се лесно и естествено, а резултатите няма да отнеме много време, за да ги видите.

Какаовото масло има необичайно благоприятен ефект върху кожата. Тя става просто сияйна.

Какаовото масло помага за ефективното премахване на стрии. Перфектно е за всеки тип кожа. Особено се препоръчва за грижа за суха и застаряваща кожа, както и за деликатната детска кожа. Перфектно предпазва кожата от напукване през студения сезон. Попива идеално, без да оставя мазни следи по кожата.

  • Начин на приложение:

Преди да нанесете какаово масло върху кожата на лицето, тя трябва да бъде подготвена: почистена от остатъците от козметика и себум, и след това нанесете върху кожата маслото с леко загрята в ръка. За по-добро усвояване, е хубаво маслото да се използва вечер.

Какаовото масло е отлично средство за грижа не само за кожата на лицето, но и за косата. Това важи особено за условията на съвременните градове, с изобилие от източници на вредни вещества. При контакт с косъма маслото укрепва структурата му отвътре, възвръщайки естествената здравина и блясък на косъма. Козметолозите препоръчват първо да разтопите какаовото масло на водна баня и след това внимателно да го втриете в корените на косата.

  • Какаово масло: употреба в храните

При вътрешна консумация какаовото масло подобрява състоянието на кръвоносните съдове, вътрешните слоеве на кожата и подкожната тъкан. Суровото какаово масло има най-силни антиоксидантни свойства, по този показател то няма конкуренти сред другите масла.

 

И, най-хубавото! Какаовото масло има уникален шоколадов аромат. Какаовото масло е един от основните компоненти в производството на шоколад. Остава в твърдо състояние при стайна температура (22-27C), а при 32-36C вече се топи, т.е. точката му на топене е по-ниска от нормалната температура на човешкото тяло, в резултат на това – истинският шоколад се топи лесно в устата. С чисто какаово масло можете да си направите истински шоколад у дома – прекрасно удоволствие!

  • Рецепта за истински домашен шоколад

За да си направим вкусен домашен шоколад ще ни трябва:

Какаово масло – 50 грама

Какаова маса – 100 грама

Щипка канела и индийско орехче, шушулка ванилия на вкус

3 супени лъжици естествен подсладител: мед, гроздова захар или сироп от фурми

Метод на приготвяне:

Използваме метода на „водната баня“. Когато се появят първите мехурчета, нагласете котлона на минимална степен и сложете какаово масло (и ванилови семена, ако има) във втория съд. Докато маслото се разтопи, нарежете какаовата маса. Когато маслото се разтопи напълно, разбъркайте и добавете настъргано какао, канелата и индийското орехче. Разбъркайте сместа, докато се разтвори напълно, след което добавете подсладителя. Разбъркайте всичко отново, извадете от „ваната“ и изсипете в предварително подготвени форми.

Формите трябва да се поставят върху поднос и да се охладят до стайна температура, след което да се поставят в хладилника. Веднага след изсипването във формичките е подходящо към получения шоколад да добавите пълнеж по ваш вкус: ядки, стафиди, сушени горски плодове, захаросани плодове, годжи бери и др.

Ако към какаовото масло добавите ядково мляко и малко сушени плодове (бели стафиди, кайсии, черници) или сладката билка стевия, тогава ще получим истински бял шоколад.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе