Царе на критиката – петте зодии, специалисти в това

Царе на критиката - петте зодии, специалисти в това
Астрология Психология

Царе на критиката – петте зодии, специалисти в това

Някои хора имат способността да критикуват много повече от останалите. Има различни видове критика. Тя може да носи със себе си много полезни съвети, напътствия и предаден житейски опит, като всичко това е за ваше добро. В други случаи обаче критиките са прости забележки, само защото човекът срещу вас обича да намира пропуски и в най-добре свършената работа. Тези критики са способни да донесат със себе си сериозни спорове, които често прерастват в скандали и дори се стига до разваляне на отношения между партньори, колеги или роднини. Хората често наследяват тази способност от родителите си, заради възпитанието, което им е дадено. Със сигурност обаче зодията също има своята роля във формирането на характера и това колко критичен може да бъде един човек. Ето и от кои зодии можем да очакваме най- много критика:

 Дева. Девата е най-критичният зодиакален знак. Силно проницателната и аналитична тя оглавява нашия списък заради своя стремеж към идеализъм и постигане на съвършенството. Този взискателен знак улавя най-малките детайли, които никой друг не вижда или чува, използвайки всяка информация, за да стигне до заключение, макар и понякога то да е погрешно. При тях често негативните натежават повече от положителните неща около тях и те не се страхуват да уведомят хората какво не им харесва, ако е необходимо.

Козирог. Той може да стане безмилостен и затова е втори в нашата класация. Козирогът знае как да бъде критичен към другите, ако смята, че е оправдано. Като такъв целенасочен и успешен зодиакален знак, той рядко намира време да търси активно и да критикува други хора. Въпреки това, ако някой попречи на целите на хората от тази зодия, те ще стоварят целия задържан гняв върху тях наведнъж.

Скорпион. Скорпионът е известен с това, че е брутално директен. Докато двата изброени дотук земни знака действат по-скоро върху разума, Скорпионът действа чисто върху емоциите. Този силно страстен знак е екстремен със своите емоции, вариращи от неподправена привързаност до ревност, агресия и негодувание. Излишно е да казваме, че е по-добре да избягвате Скорпион в последното настроение, тъй като той ще се стреми да унищожи духа ви с преките си, критични и дори злонамерени думи. Много хора могат да се почувстват наранени от това, което тези хора казват в опит да ви критикуват, като това може да се случва и без сериозно основание.

Рак. Ракът започва да критикува, когато неговата несигурност го превземе. Той изпитва променливи настроения и емоции и от него може да очаквате всичко. Този емоционално чувствителен зодиакален знак е известен с липсата на конфронтационни умения и по тази причина Раците ще насочват критиката към себе си, вместо към околните, за разлика от някои други знаци. Комбинацията от огромното им въображение и склонността им да имат периоди на несигурност ги кара да бъдат силно самокритични хора, когато животът не е съвършен. А сами се сещате, че това е почти постоянно. Те ще търсят грешката в себе си и ще искат да покажат най-доброто, на което са способни. Първият заподозрян, ако нещо се обърка, ще бъдат самите те. В това няма нищо лошо, ако критиката беше в границите на разумното, но доста често това не е така.

Везни. Везните стават критични, когато ситуацията го изисква. Този знак по принцип е известен с това, че е дипломатичен, нежен и справедлив, но може да се изненадате, когато видите Везните да заемат място в този списък. Тези хора рядко ще кажат нещо, което да нарани пряко чувствата на другия. Проблемите за представителите на този повърхностен знак са по-скоро, че те поставят твърде голям акцент върху външния вид. Те искат да бъдат обичани от всички и когато това естествено не се случи, е известно, че се удавят в самосъжаление, последвано от опустошителна самокритика.

Tagged , , , , , ,
на горе