Храни, които разреждат кръвта
Добра форма

Храни, които разреждат кръвта

Живеем в дни, в които много хора имат висок риск от образуване на кръвни съсиреци. Като основна причина за това се смята заседналият начин на живот. Някои учени казват, че при недостатъчно движение, те практически не допринасят за качеството придвижване на кръвта през съдовете.

Поради тази причина хората водещи заседнал начин на живот са изложени на висок риск от образуване на кръвни съсиреци.

За да предотвратите това, трябва умерено да натоварвате мускулите на краката. Смята се, че най-безопасното натоварване за подбедрицата, е обикновеното ходене. Затова, обуйте маратонките и се разходете на чист въздух за 40-60 минути.

Моля, имайте в предвид, че ако имате проблеми с кръвоносните съдове, тогава не забравяйте да се консултирате с вашият лекар.

Специалистите твърдят, че има натурални храни, които действат кръворазреждащо.

Сред тях най-популярни са:

КУРКУМА:

Спокойно може да се каже, че куркумата има антикоагулантни свойства благодарение на активното вещество куркумин, което принадлежи към групата на полифенолите.

Куркуминът придава на куркумата жълт цвят. Това е доста добре позната подправка, която е популярна сред нашите домакини.

В допълнение към това, куркумата притежава доста силен противовъзпалителен ефект.

ВИТАМИН „Е“:

До една или друга степен, витамин Е разрежда кръвта. Растителните мазнини съдържат много от този витамин. Експертите препоръчват консумацията на естествени източници, като например:

– бадеми;

– извлек от пшеничен зародиш;

– слънчогледово олио;

– слънчогледово семе.

ДЖИНДЖИФИЛ:

Този ценен дар от природата се използва от десетки години, не само заради вкусовите му качества, но и заради способността му да влияе срещу съсирването на кръвта. Това е така, защото джинджифилът съдържа естествени салицилати.

Но трябва да се има в предвид, че все-още няма категорични научни доказателства, потвърждаващи невероятните свойства на джинджифила. Учените казват, че са необходими още допълнителни изследвания.

ВНИМАНИЕ! Имайте в предвид, че ако имате, каквито и да са проблеми с храносмилателния тракт, трябва да консумирате джинджифил само след консултация с лекуващия ви лекар.

ЧЕСЪН:

Редица учени са уверени в противосъсирващите свойства на чесъна. Когато говорим за чесън, говорим за естествен антибиотик. И все пак, антитромботичните свойства на чесънът са временни, докато трае неговата употреба.

Уважаеми читатели, статията е с информативна цел, ако имате здравословни проблеми, не е необходимо да се самолекувате, трябва да потърсите помощ от специалисти!

НИЕ, ВИ ЖЕЛАЕМ, ДА БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

Tagged , , , , , , ,
на горе