Характеристики на нездравословната връзка
Любов и партньорство

Характеристики на нездравословната връзка

Почти всеки един човек преминава през няколко връзки в живота си. Те могат да бъдат сериозни и да продължат с години, други бързо да се разпаднат поради многобройни причини, а в трети влюбените оставят заедно цял живот. За съжаление последната група са много малко и в повечето случаи отношенията завършват след определен период от време. Някои хора си спомнят отминали връзки с добро, други дори не искат да се сещат за този период от живота си. Именно този тип връзки са нездравословни и ви причиняват повече болка и страдание, отколкото приятни моменти, за които може да се сетите с усмивка. Хубаво е да можете да разпознаете кога една връзка е нездравословна за вас и ако е необходимо, да я прекратите колкото се може по-скоро. Ето някои характеристики на този тип отношения

Започвате да имате пороци, които са вредни за здравето. Ако преди не сте имали нездравословни навици, но сега имате – благодарение на влиянието на вашия партньор, мислите ли, че тази връзка ви се отразява добре? Пример за това може да бъде пушенето или приемането на наркотици, защото вашият партньор ви е насърчил да му правите компания в това заедно с неговите приятели.

Той предпочита да не се знае за връзката ви. Ако мъжът до вас не ви запознае със семейството и приятелите си или той казва, че вие ​​двамата трябва да пазите връзката си в тайна, тогава нещо определено не е наред. Това може да е, защото той не иска да бъде свързан с вас, не се гордее с връзката ви или пък не иска друга жена да разбере за това. Изяснете този проблем и потърсете истинската причина, защото това би могло да стане причина дори за раздяла.

Няма прозрачност и доверие във връзката ви. Имате ли достъп до телефона или акаунтите на вашия партньор в социалните медии? Ако не разполагате с тях, защото личната неприкосновеност се цени повече от прозрачността във връзката ви, тогава е опасно. Не става въпрос да проверявате кореспонденцията му, а той да не се притеснява, че може да видите нещо, което не иска, ако имате достъп до нея. Доверието е трудно да се изгради, ако във вас дебнат подозрения и съмнения.

Връзката ви не е одобрявана от близките ви. В случай че вашето семейство, приятели или други хора, които наистина ви обичат, не подкрепят връзката ви, тогава трябва да попитате защо. Може би те виждат нещо в отношенията ви или в партньора ви, което не одобряват. Тъй като те се грижат за вас, разбира се, те не искат да сте в лоши ръце. Да, със сигурност чувството не е приятно, но обсъдете тази ситуация с тях и разберете защо този човек не е одобряван. След това помислете внимателно кой има право в случая и дали в аргументите им има основание. Неслучайно са казали, че любовта е сляпа, така че близките ви може да виждат неща за човека до вас, които вие не.

Има злоупотреба – физическа, словесна, емоционална, психологическа или сексуална. Нормално е да спорите като двойка, но ако това вече включва насилие в една или повече форми, тогава несъмнено е нездравословно. Ако не бъдат спрени рано, тези злоупотреби ще станат обичайни, докато не ви нанесат сериозни щети. Да се ​​омъжите за човек, въпреки че той ви насилва, би било като да се поставите в затвора и то доброволно. Много са примерите за домашно насилие, при които потърпевшите отказват да си признаят, защото ги е срам и не искат да се разчува какво се случва в семейството. Това се случва най-често, когато двойката има дете и жената е подложена на тормоз, но е принудена да го изтърпява само, защото иска общото им дете да живее в здраво семейство. Не се заблуждавайте, защото така става по-зле. Мъж, който веднъж е посегнал на жена, трудно може да се промени. Потърсете помощ, докато е време.

Tagged , , ,
на горе