Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем

Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем
Идеи за дома

Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем

Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем. В какъв цвят да боядисаме входната врата на дома – в зелен, червен или жълт цвят според Фън Шуй? Как да разберем какъв цвят е подходящ за входната ни врата. Фън Шуй е традиционна практика, която произлиза от Китай и с нейна помощ се постига баланс и хармония на енергията Чи.
Според древната китайска практика, най-важният елемент от нашия дом е входа и входната врата, защото той представлява главен портал, през който влизат различни хора. През него се движат различни енергии. Най-ценната е енергията Чи, която според китайската философия е основна за щастието в дома.
При движението, при влизане и излизане на енергиите, е много важно да се определи посоката или местоположението на входната врата.
В зависимост от това как е ориентирана входната врата, според законите на Фън Шуй, може да балансираме, допълваме или обогатяваме потока от енергия Чи, която ще влиза през входа и ще циркулира в нашия дом.
Китайската практика ни помага да увеличим, правилно да движим и да задържим енергията Чи в дома си.
Първо, ако разполагате с входно пространство, е хубаво да почистите мястото от всичко излишно и да поставите ваза с цветя, лампа или друг красив предмет. Така енергията Чи ще може безпрепятствено да се движи във вашия дом.
Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем
Ето нашите съвети какъв цвят да изберете за вашата входна врата.

Северна врата

Ако входът е ориентиран на север, то във вашия дом ще цари хармония. Тя е под знака вода. Специалистите препоръчват, за да се омекоти тази енергия, да се използват по-топли земни цветове, например кафяв цвят.
Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем

Западна врата

В тази посока, енергията допринася за творческото развитие на децата, за отношенията с родителите. Свързва се и с романтичните чувства. Тук е необходимо да се добави също елемента земя, за да се чувстват обитателите сигурни и стабилни. Може да сложите метални декорации, да добавите бял или кафяв цвят.
Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем

Южна врата

Входна врата, ориентирана на юг се свързва със социалния живот. Има връзка с вашето положение в обществото. За да отблъснете негативни състояния в тази област и да ги премахнете, трябва да добавите предмет или символ с елемент вода.
Предпочитани цветове за боядисване са червен, може оранжев или жълт.
Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем

Източна врата

Врата, която се отваря на изток се свързва със сплотено, здраво и щастливо семейство. Ще увеличите тази енергия като добавите цвят или декорации от дърво.
Може да поставите цяла втата от дърво или отделни орнаменти върху нея. Подходящ цвят е черен или зелен цвят.
Нека бъде лакирана, блестяща, за да носи щастие и разбирателство.
Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем
Във вашия дом, входната врата е добре да бъде в най-голям размер, в сравнение с други части от къщата.
Така вие помагате на енергията Чи да влезе безпрепятствено вътре и то с голям поток. Енергията Чи, също така, трябва да се запазва вътре в дома. Да се стремите да я задържите в къщата си. За да регулирате тези процеси има много различни начини.

Достъпни и лесни решения да освежите дневната си

Зеолит – минералът чудо за пълен детокс и пречистване на вода

Съвети как да направите перфектния офис в дома си

Кратък Интериорен хороскоп

Декоративни камъни в интериора

Tagged , , , , , , ,
на горе