декоративни камъни в интериора
Идеи за дома

Декоративни камъни в интериора

Как да залепим декоративни камъни на стена

Декоративните стенни камъни са тънки парчета камък, които се делят на изкуствени и естествени. Те наподобяват изключително красиви каменни повърхности, които може да се ползват в екстериори и интериори. През последните няколко години декоративните стенни камъни стават все по-популярни. Те се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери, които могат да се използват по различни начини. 

Например, човек може да използва декоративни стенни камъни, за да създаде камина или дори да ги постави на пода, за да създаде мозаечен модел. Съществуват и различни видове материали за този вид камъни. От мрамор до гранит, кварцит, синтетични материали; има вариант за всеки бюджет и предпочитания.

декоративни камъни за стена

Процесът на изграждане на декоративни камъни върху стена може да бъде забавен, но може да бъде и доста досаден. Проектът има толкова много различни части, че трябва да се планира предварително. Независимо дали искате да изградите стена в задния си двор или в двора пред къщата си, в тази статия ще научите как да започнете проекта си и да обмислите някои от първоначалните стъпки, преди да започнете да лепите камъни по стената. 

1) Обмислете как ще подредите камъните
2) Помислете какъв вид камъни ще се окажат най-подходящи за проекта
3) Определете това, което се предлага на пазара дали е подходящо, дали е лесно за инсталация.
4) Помислете за всяка стъпка при осъществяване на проекта.
5) Изберете вида камък и лепилото, с което ще се направи инсталацията
.

Работата с камък е популярна и много търсена форма на декоративно изкуство. Тя може да се използва за създаване на вътрешни и външни архитектурни елементи като колони, арки, повърхности. Лепилото за камък може да се използва и за закрепване на декоративни плочки или каменни плочи към стени или дори към пода. Но изборът на подходящото лепило за камък за вашия проект не е лесен. То се избира от опитни майстори, които знаят как да създадат желаното от вас.

Различните видове лепила са предназначени за използване върху специфични материали и в специфични среди.

Това е много важно, защото ако изберете неправилното лепило, може да повредите повърхността или да оставите мръсотия по нея, което може да компрометира естетическия вид на работата ви. Ако тръгнете да правите нещо сами и нямате опит, по-добре направете задължителна консултация.

3 начина да украсим градината си с камъни

Градината е идеалното място за хора, които искат да получат мигове на спокойствие и красота, далече от тревогите на съвременния свят. Тя предлага убежище и е идеалният начин да се отпуснете и да релаксирате след дълга работна или учебна седмица. Ето защо има някои прости стъпки, които можете да предприемете, за да си помогнете в създаването на зашеметяваща градина, която е едновременно функционална и красива.

Тази статия ще ви даде някои идеи как да украсите градината си с камъни. Важно е да намерите подходящия камък за вашата градина. Някои камъни могат да се използват като стъпала на пътеката, докато други са идеални за цветната леха или за бордюр около зеленчуковата градина.

Декоративните лехи от камъни в градината са чудесен начин да добавите красота и текстура към пейзажа си. Камъните могат да бъдат поставени в естествена, плавна форма или да бъдат подредени в права линия. Всички камъни трябва да са с приблизително еднакъв размер, но не искате всички да изглеждат по един и същи начин. Не забравяйте да променяте размера и цвета им, за да създадете по-разнообразен дизайн. По-надолу има съвети за оцветяване на камъка.

Започнете, като поставите ред камъни по протежение на едната страна на градината с пролуки между всеки ред. Запълнете тези пролуки с допълнителни камъни, докато получите пълен ред от двете страни на градината. След като приключите, върнете се и запълнете всички останали пролуки или създайте нови, ако е необходимо.

Атрактивността е термин, който се отнася до цялостната естетическа стойност на екстериора на даден имот. Той често се използва за описание на предния двор, тротоара или входа на сградата. Атрактивността се определя от много фактори, като озеленяване, декорация, архитектура и цветови схеми. Атрактивността може да се повиши чрез стратегическо планиране на озеленяването и архитектурата. Поставянето на камъни като пътека в градината също е отлична възможност в тази посока.

Всички знаем, че фонтаните са красиви за гледане. Те не само ни снабдяват с вода, но и придават живот и цвят на всяко външно пространство. Една от последните тенденции в декорацията на дома е вграждането на декоративни камъни около малките фонтани, които можете да имате в градината. Причината за това е, че камъните правят фонтана още по-красив и интересен за гледане, като същевременно придават усещане за спокойствие. Съществуват много видове камъни, които могат да се използват във фонтани, включително мъхести скали, гладки камъни, камъчета и пясъчник.

Embed from Getty Images

Едно от първите неща, които трябва да обмислите, когато украсявате с камъни, е за какво искате да ги използвате. Ако искате да направите пътека, изберете по-големи каменни блокове, които са достатъчно тежки, но и гладки, за да ги подредите добре и да не се разместват. Ако искате декоративна леха, там може да проявите въображение. Ако искате камъни около фонтан в градината, то композицията ще се води според формата на фонтана. Вие избирате, вие решавате!

Как да украсите дома си с осветени камъни

Със светещите камъни, които абсорбират светлината и светят през нощта, можете да създадете вълшебна атмосфера в дадено пространство. Необходими са само 15 минути слънчева светлина, за да се получи достатъчно светлина, така че камъните да светят ярко в тъмното. 

цветни декоративни камъни

Освен това камъните са безопасни за вашите растения и рибки, така че не е нужно да се притеснявате, че ще получат твърде много слънце или ще бъдат увредени от светлината. С тези светещи камъни можете да превърнете градината си в истинска приказка само с малко работа. 

Един от най-добрите начини да придадете на градината си усещане за магия и чудо е като използвате декоративни камъни по креативен начин. С помощта на тези малки светещи камъчета можете да създадете впечатляващ или интересен дизайн в градината си, който ще я направи много по-приятна. Тези камъни са безопасни за използване и няма да добавят вредни химикали към почвата ви. С тези специални камъни можете да добавите блясък и сияние в градината си без много усилия!

Оцветяване на декоративни камъни

Боядисването на декоративни камъни е един от най-популярните и рентабилни начини да направите впечатление в дома си. Съществуват много различни видове камък, всеки със свой собствен уникален цвят и текстура, така че е важно да изберете разумно.

Стъпките, изброени по-долу, са сравнително прости, но изискват няколко часа работа. 

Първата стъпка е да намерите гладки камъни, в които няма много пори, за да може боята да покрие цялата повърхност на камъка. Това се прави с валяк или четка, за да се създаде гладка повърхност за боядисване отгоре. Боята също трябва да е много добре подбрана, защото тя трябва да издържа на атмосферните условия.

След това използвайте четката или валяка, за да нанесете лек слой боя върху повърхността от бяла боя, която да послужи като грунд. Такава боя може да се намери в повечето магазини за боя и такива материали. Тя се предлага в кутии и обикновено се продава в раздела за бои. Важно е да имате този грунд, за да може, когато по-късно добавите цветовете си, те да залепват по-добре и да има по-малко проблеми със захабяването..

цветни декоративни камъни

Можете да избирате измежду различни камъни, включително гранит, шисти, варовик и мрамор. Гранитът вероятно е най-популярният вариант, тъй като е най-твърдият естествен материал, който може да се използва за боядисване. В допълнение към гранита, друг чудесен избор е мраморът, тъй като той също е много труден за надраскване или оцветяване, но той много трудно се боядисва. Шистите и варовикът също са популярен избор, който има по-меко усещане и е добре устойчив на петна.

Когато става дума за цвят, всички имаме различни мнения. Някои хора обичат да използват два тона, докато други предпочитат един цвят във всички проекти за декорация и боядисване. 

Когато търсите плътна или матова повърхност, можете да избирате измежду бяло, кремаво, сиво, кафяво, черно и др. Ако искате да добавите малко блясък и да олекотите цялостния вид на проекта си, опитайте един от тези цветове: снежнобял, кайсиев или кобалтовосин. Търсите нещо, което ще накара проекта ви да изпъкне? Опитайте жълто или оранжево. Внимавайте обаче да не допуснете грешка при планирането на цветната каменна композиция. Тя трябва да отива на пейзажа и да не изпъква прекалено много, а да се впише красиво и елегантно.

Калъпи (форми) декоративни камъни

Формите за отливане на декоративен камък са идеални за вътрешна и външна стенна облицовка. Те се използват в дизайнерски проекти за създаване на архитектурни облицовки с реалистични текстури, цветове и шарки. Предлагат се голям брой различни форми, размери и дизайни, които да отговарят на нуждите на всеки проект.  

Декоративните камъни са красиви за гледане, но и много скъпи, особено ако са редки и обработени специално с цел декорация. Има много начини да си направите сами декоративни камъни, независимо дали искате да създадете специфичен дизайн или просто обичате да си правите сами с камък. Създаването на собствени декоративни камъни изисква търпение и време, така че преди да се впуснете в процеса, бъдете сигурни, че сте готови за него.

Как се правят калъпи за декоративен камък

Калъпите са основен инструмент при производството на архитектурни, декоративни и функционални форми. Те могат да се използват за много различни цели, но основно са предназначени за създаване на бързи промени във формата, което може да спести скъпи разходи за материали и труд. Формите използват различни материали в зависимост от приложението, но могат да включват термопластични или термореактивни полимери, метални сплави, керамични материали или емайлирани прахове. Формоването се извършва по два начина: инжекционно формоване и екструдиране. Ако това ви се струва сложно като понятие, намерете специалист.

Създаването на красиви каменни калъпи е полезен проект, който отнема само няколко часа. Независимо дали използвате свои собствени проекти, или купувате готови форми, има различни възможности. Лесно е да направите атрактивен и функционален елемент от декора, който ще радва приятелите и семейството ви, когато бъде изложен в дома ви.

Най-добрите начини за декориране на камина с камъни

Когато става въпрос за декорация на камината, може да искате нещо уникално и различно. Ето къде се появяват декоративните камъни за камина. При толкова много възможности на пазара днес може да ви се стори трудно да решите кой от тях е подходящ за вас. Но ето някои съвети за декоративните камъни за камина, за да можете да изберете идеалния за вашите нужди.

Декоративен камък за камина може да се намери на пазара днес в много форми, размери, цветове и дизайни. Дори и да нямате око за стила или да не знаете какво искате да направите с декорацията си, все пак можете да се сдобиете с декоративен камък за камина, който ще ви помогне да създадете мечтаното кътче в дома. Тогава просто трябва да разчитате на майстори, които имат опит.

декоративни камъни за камина

Декорирането на камината с камъни е чудесен начин да създадете интересна фокусна точка в стаята с камината. Процесът започва с премахване на стария хоросан и бетон, които са се втвърдили с времето, след което пространството се запълва с нов материал. Има си стъпки ще ви помогнат успешно да декорирате камината си с камъни, а те са приоритет на майсторите, които сте наели.

Първо, майсторите подготвят повърхността, където ще се поставят камъните. Подготвят се материалите и инструментите и се започва нанасянето. Изпълнението от майстор е важно, защото ще гарантира, че новата ви каменна декорация ще бъде стабилна и дълготрайна.   

Декоративни камъни за ограда

Каменните огради могат да бъдат съществена част от всеки открит пейзаж. Те придават класа и красота на вашия имот, без да е необходимо да харчите много пари. Основният проблем с каменните огради е, че ако не бъдат направени майсторски и с мисъл, те могат да бъдат скучни и безинтересни. В тази статия ще ви покажем как да направите дизайна на каменните си огради по-интересен и привличащ вниманието, дори и да не разполагате с много време или пари за влагане.

Каменните огради могат да създадат впечатляващ ефект с минимални усилия. Но най-важното е, че изграждането им е лесно. Трябва ви обаче човек с опит, който може да ви помогне в избора на камъните, в проектирането на оградата и в нейното изпълнение.

Преди да започнете да изграждате собствена каменна ограда, ще трябва да планирате целенасоченоо. От само себе си се разбира, че този проект ще изисква инструменти, опит, материали, време.

декоративни камъни за ограда

Съществуват три основни метода за изграждане на каменна ограда: традиционна зидария, стени от подредени камъни и стени от сухи блокчета. Когато става въпрос за избор между трите метода, ще искате да разгледате външния вид на всеки вариант, както и тяхната цена.

Декоративните каменни огради са не само красиви, но и функционални. Те са чудесен начин да подобрите външния вид на имота си , като същевременно осигурите защита на собствеността си.  

Изграждането на каменна ограда е чудесен начин да придадете дълбочина и красота на имота си. Тя може също така да помогне за определяне на формата на имота ви и да създаде привличаща вниманието фокусна точка. Можете да използвате каменни огради за много различни цели – декоративни, функционални и символични.

Важно е да вземете предвид вида на камъка, който използвате за оградата си. Видът на камъка, който ще изберете, ще определи патината или цвета, който ще се развие с течение на времето. Някои възможности включват варовик, гранит, шисти, мрамор, синтетичен камък, речен камък. Разгледайте онлайн снимки и ще можете да се вдъхновите.

Tagged , ,
на горе